Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Opečená polenta se zeleninou a mozzarellou

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Toto je velmi chutný a zdravý recept, který vám pomůže zpracovat zeleninu ze zahrádky. Polenta je kukuřičná kaše rozšířená především v severní Itálii, a také v Chorvatsku, Rumunsku a Černé hoře.U nás se nejčastěji prodává jako instantní kukuřičná polenta, ze které se připravuje kaše, knedlíky nebo různé placky.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Polentu si buď koupíme již hotovou ve tvaru knedlíku a nakrájíme ji na kolečka asi 1,5 centimetry široká, případně jí uvaříme dle návodu na obalu, nalijeme na plech, necháme ztuhnout a nakrájíme na kousky asi 10×10 centimetrů.
  2. Nakrájíme cibuli na tenké měsíčky, osmahneme dokřupava na olivovém oleji, přidáme na plátky krájený česnek, s cibulkou ho lehce orestujeme, přidáme papriku na proužky, později vložíme "vypocenou" cuketu (s předstihem cuketu nakrájíme na kostičky, posolíme, necháme alespoň deset minut odpočinout a vypocenou vodu z cukety odsajeme čistou utěrkou).
  3. Přidáme čerstvé bylinky a po chvilce konzervu rajčat a olivovou pastu nebo černé olivy, osolíme, opepříme,  necháme podusit a odstavíme ze sporáku.
  4. Mezitím si na rovné pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme z obou stran nakrájenou polentu. Poté polentu z vrchní strany namázneme bazalkovým pestem, položíme na ni kopeček zeleniny a trochu nakrájené mozzarelly a ozdobíme bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!