Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Italské lasagne

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
50× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Klasické italské lasagne jsou v součastnosti oblíbenou pochoutkou po celém světě. Tento recept je s boloňskou omáčkou. Nejprve si připravíme boloňskou omáčku. Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso a až zhnědne, vmícháme rajčatový protlak, rajčata a bazalku, přilijeme víno a okořeníme. Dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté se vrhneme na sýrovou omáčku. Rozpuštěné máslo v hrnci smícháme s moukou a chvilku osmažíme. Postupně přiléváme mléko a za stálého varu mícháme, dokud omáčka nezhoustne a nezjemní. Potom do omáčky nastrouháme trochu muškátového oříšku a čedar. Počkáme, až se sýr rozpustí. Těstoviny (lasagne) vaříme do poloměkka, tzn., že se na vidličce pouze ohnou. Nakonec vložíme do mísy na pečení po vrstvách boloňskou omáčku, sýrovou omáčku a lasagne, což opakujeme, ale horní vrstvu musíme zalít sýrovou omáčkou. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 – 35 minut, než vrchní sýrová omáčka mírně nezhnědne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

megan |13. řijna 2015
Výborné Odpovědět
Proxi |8. února 2014
máme rádi Odpovědět
Penelope |8. února 2014
mňam,1+ Odpovědět
yuzum |21. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
ráda ochutnám Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |3. řijna 2013
to může být dobré Odpovědět
Lucinka |9. července 2013
Lasagne dělám většinou špenátové, ráda vyzkouším i tuto variantu :) Odpovědět
macik |9. června 2013
zkusim Odpovědět
kote19 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Mona22 |31. května 2013
mám ráda :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!