Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Knedlo vepřo zelo

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jak na knedlo vepřo zelo? Začneme domácími houskovými knedlíky. Do mouky uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru, zalijeme asi třetinou vlažného mléka, promícháme a necháme v teple vykynout. Potom vmícháme zbylé vlažné mléko s rozšlehaným vejcem , osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme asi tak 3/4 hodiny kynout. Poté z těsta vytvarujeme dvě šišky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, vaříme 20-25 minut. Hotové knedlíky propíchneme vidličkou a kráječem nebo nití krájíme na plátky. A teď masíčko...Ze všeho nejdříve vepřovou krkovičku zbavíme kostí, které sekáčkem nasekáme a vložíme na dno pekáče. Maso na ně položíme, osolíme a posypeme kmínem. Zprudka zapečeme a pak podlijeme. Pekáč zakryjeme a podle potřeby přelíváme šťávou a podléváme. Necháme péct asi 40 minut. Poté maso odkryjeme, obrátíme a dopečeme doměkka. Hotové upečené maso krájíme na plátky. A ještě zelí! Takže, kysané zelí podlijeme vroucí vodou, ochutíme kmínem, solí a dusíme doměkka. Na oleji či sádle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji trochou vody a přidáme kysané zelí. Podle chuti osladíme a dodusíme doměkka. A je hotovo. Knedlo vepřo zelo se může podávat! Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |24. září 2014
1+++ Odpovědět
ladislava.jankovska |11. července 2014
Kyselé a hlávkové zelí vařím bez jíšky. Ničím ho nezahušťuji. Pro hezkou barvu dávám na osmaženou cibulku mletou sladkou papriku a hned přidám zelí a trochu vody. Ochucuji hned na začátku, aby nasáklo. Nerozvařuji ho, spíš skoro na zkus. Fakt bašta. Odpovědět
sari |5. května 2013
co víc dodat skvělá klasika Odpovědět
Anna1960 |31. března 2013
stará dobrá klasika Odpovědět
FOTOrecepty |19. února 2013
Doporučuji všem. Odpovědět
zuzi |19. února 2013
vyzkouším Odpovědět
obsil.radim|1. března 2013
Nic lepšího a zravějšího, než knedlo, vepřo,zele, jsem ještě nejedl. Uvedený recept OK., doporučuji Odpovědět
golfista|1. března 2013
Zřejmě zde chybí nějaký admin, který by recenzoval vložené recepty a eleiminoval hrubé nedostatky v jejich nekompletnosti. Zde chybí ? mouky, ? droždí, ? mléka na přípravu knedlíků. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!