Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečená krůta s uzenářskou nádivkou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve si uděláme nádivku. Vezmeme mleté maso a smícháme jej s rozšlehaným vejcem, smetanou, nadrobno nakrájenou klobásou, osolíme a okořeníme. Dalším krokem našeho receptu bude příprava krůty. Tu si osolíme  a již připravenou nádivku vložíme pod kůži prsou. Následně dáme krůtu do pekáče, poklademe tenkými plátky slaniny a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvilce snížíme teplotu, podlijeme vodou a za občasného podlévání a přelévání, zvolna pečeme doměkka. Krátce před dopečením sundáme slaninu a krůtu opečeme dozlatova. Pečená krůta s uzenářskou nádivkou je chutná s pečenými nebo vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |10. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!