Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Švestková omáčka

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme polovinu švestek a ty nahrubo rozmixujeme. Druhou polovinu ještě rozdělíme na půl a jednu polovinu švestek za častého míchání uvaříme doměkka až omáčka začne houstnout. Poté do houstnoucí omáčky přidáváme cukr a ocet(kdybychom přidávali dříve, bude se nám omáčka připalovat), osolíme. Dále rozdrtíme válečkem koriandr a hořčičná semínka spolu s čili kořením. Nakrájíme si cibulku nadrobno, česnek na plátky a přidáme do omáčky 5 minut před odstavením. Pokud bychom koření dlouze vařili, ztratilo by chuť a cibule s česnekem rozpadly. Dochucujeme podle chuti, omáčka by měla mít sladkokyselou chuť. Tato švestková omáčka se hodí k masům, převážně ke zvěřině.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |3. března 2013
skusím :) Odpovědět
krups|21. srpna 2016
určitě vyzkouším, recept se mně moc líbí, děkuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!