Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Tradiční polévka s játrovými knedlíčky

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Housky je potřeba večer namočit do studené vody a nechat alespoň 10 hodin ve vodě, aby pěkně změkly. Poté je vymačkáme a rozdrobíme. Na pánvi rozpustíme máslo, na němž zprudka osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a nasekanou petrželku. Máslo se nám nesmí přepálit, takže pánev ani ne po 3 minutách odstavíme a přimícháme strouhanku. Hovězí játra opracujeme a najemno rozsekáme. Pak přidáme rozdrobené housky, směs z cibule a dochutíme pepřem, solí a nasekanou majoránkou. Ze směsi vypracujeme játrové knedlíčky asi 3 cm velké. Uvaříme je v osolené vroucí vodě během 5 minut a přidáme je do polévky, kterou zahřejeme a dokořeníme. Nakonec podáváme posypané natrhanou pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!