Staňte se našimi fanoušky na:

Tři ovocné koláče

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HRUŠKOVÝ - příprava 40 minut, chlazení asi 20 minut, pečení 25 minut Těsto: 320g špaldové mouky hladké, 160g Stelly extra, 160g moučkového cukru, 1 vejce Náplň: 4 hrušky, 3 lžíce rybízového džemu, 500g tvarohu, 100g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 vejce, 100g mletých mandlí Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a promíchejte. Přidejte na kousky nakrájený tuk, vejce a zadělejte hladké těsto. Nechte ho chvíli v chladu odležet. Hrušky nakrájejte na plátky, tvaroh smíchejte s cukrem, žloutkem a rumem, nakonec vmíchete ušlehaný bílek smíchaný s mandlemi. Těsto rozválejte na plát a přendejte na plech, potřete ho tvarohovým krémem a navrch dejte nakrájené hrušky. Pečte asi 25 minut na 185°C. VIŠŇOVÝ - příprava 40 minut, pečení 30 minut 450g špaldové hrubé mouky, 300g másla, 250g moučkového cukru, 5 vajec, 2 lžíce kakaa, 1 třešňový kompot, 2 čokoládové polevy, 1 prášek do pečiva Na krém: 250g tvarohu, 200g másla, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr Máslo utřete s cukrem do pěny a vmíchejte vejce, pak přidejte mouku smíchanou s prdopeč. Těsto by mělo být jen tak husté, aby šlo vylít na plech - můžete podle potřeby přidat mléko). Do poloviny těsta přisypte kakao a promíchejte. Světlé těsto vlijte do vymazaného a vysypaného pekáče s vyšším okrajem a rozložte vypeckované třešně, pak zalijte tmavým těstem. Pečte asi 1/2 hodiny na 180°C. Po vychladnutí potřete krémem a polijte čokoládovou polevou. Do polevy můžete udělat vidličkou ozdobné vlnky. CITRONOVÝ - příprava 20 minut, pečení 30 minut 250g listového těsta, šťávu a kůru z 1 citronu, 300g tvarohu, 2 vejce, 120g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce citronového pudinkového prášku Listové těsto rozválejte a dejte do formy tak, aby byly pokryté i kraje, přebytečné těsto ořízněte. Propíchněte ho na několika místech vidličkou. Tvaroh smíchejte s cukrem, žloutky, citronovou kůrou i šťávou a citronovým pudinkem. Nakonec přidejte tuhý sníh z bílků a směs nalijte na těsto. Pečte 30 minut na 190°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |23. července 2015
výborné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!