Staňte se našimi fanoušky na:

Trojovocné želé

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 bobkový list
  • 3 hřebíčky
  • 1 tyčinka skořicové kůry
  • 1 kg hrušek
  • 1 kg jablek
  • 2 kg želírovacího cukru
  • 1 kg švestek

Pracovní postup:

Švestky vypeckujte, jablka a hrušjy zbavte jádřinvů a všechno nakrájejte na větší kousky. Ovoce zalijte 750 ml vody, uvďte do varu a 10 minut zvolna vařte. Přes mísu položte plátýnko, vlijte rozvařené ovoce a pak přes plátýnko vymačkejte šťávu. Odměřte 1,5 litru šťávy, kterou případně doplňte vodou. S cukrem a kořením ji uveďte do varu, vařte 4 minuty, pak vyndejte koření, seberte pěnu a horké plňte do 7 sklenic o obsahu 250 ml, které ihned zavíčkujte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!