Staňte se našimi fanoušky na:

Trojhránky s mandlemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fólii lehce potřeme olejem a vyložíme jí formu, pak nasekáme čokoládu na menší kousky, které vložíme do kastrůlku. Přilijeme kondenzované mléko a necháme při mírné teplotě rozpustit. Rozpuštěnou hmotu odstavíme ze sporáku a vmícháme do ní vanilkovou esenci, citronovou šťávu a sůl. Potom do bílé hmoty vmícháme nasekané mandle. Čokoládu nalijeme do formy, a kroužíme s ní, aby se čokoláda rovnoměrně rozprostřela. Nejdřív ji necháme zchladnout při pokojové teplotě, pak ji vložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Čokoládu na vaření rozlámeme na malé kousky, které vložíme spolu s tukem do kastrůlku a ve vodní lázni za častého míchání necháme rozpustit. Z vychlazeného plátu sundáme opatrně fólii a rozkrájíme na 40 čtverečků a každý překrojíme na trojúhelníček. Tenkým pramínkem čokoládové polevy ozdobíme povrch trojúhelníčků a na každý přilepíme mandli, tmavou čokoládu necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!