Staňte se našimi fanoušky na:

Uzbecký šašlik

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, dáme do mísy, osolíme a poprášíme sladkou a pálivou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme. Nyní si připravíme marinádu z vody, octa a oleje. Maso touto marinádou zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v lednici. Odleželé maso napíchneme na jehly, střídavě s plátky slaniny. Potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme v dobře vyhřáté troubě. Maso během pečení obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, uložíme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a dusíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |3. března 2013
Přidané foto není moje, ale aspoň odpovídá skutečnosti - nemám možnost fotit. Odpovědět
slavuska |1. března 2013
máme rádi Odpovědět
petr.helman.5|15. března 2015
Mňam mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!