Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční rohlík/vrkoč - původní recept kolem r. 1895

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sádlo utřeme s cukrem do zpěnění a přidáme pak sůl, mléko a citronovou kůru, nato pozvolna mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a na konec korintky, hrozinky a citronád. Pak těsto na vále řádně vypracujeme; v případě potřeby můžeme přidati ještě trochu mouky, aby se těsto nelepilo na ruce. Nyní vyválíme z těsta dlouhý, úzký pruh, na 2 prsty silný, který válečkem uprostřed stlačíme tak, aby těsto bylo po stranách silnější. Obě strany položíme na sebe, aby žádná nepřečnívala, stočíme do rohlíku, silnou stranou ven a dáme na plech. Vnější stranu nakrojíme několikráte, rohlík potřeme vejcem a pečeme na mírném ohni dobrou hodinu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |31. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!