Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční ryba

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej (rostlinný, na smažení)
  • sůl (podle potřeby)
  • 2 vejce
  • kmín (drcený, podle potřeby)
  • divoké koření (podle potřeby)
  • skořice (celá, podle potřeby)
  • citron (na ozdobu)
  • knedlíky (podle potřeby)
  • bramborový salát (podle potřeby)
  • asi 50 g hladké mouky
  • 30 g bramborového škrobu (solamylu)
  • asi 60 g másla
  • sušené ovoce (podle chuti, asi 300 g)
  • asi 50 g mandlí (loupaných)
  • 800 g kapr
  • 600 g lína (4 filety)
  • asi 200 g kořenové zeleniny
  • 100 ml mléka
  • 1/4 l vína (červeného)
  • asi 1/4 kg kukuřičných lupínků

Pracovní postup:

  1. KAPR: Porce ryby osolíme a necháme v chladu odležet. Do zapékací mísy dáme na nudličky nakrájenou zeleninu (i mraženou), překrájené ovoce (meruňky,švestky,jablka) a zalijeme to svařeným vínem s divokým kořením a skořicí (koření vyndáme). Všechno rozpečeme v mírně vyhřáté troubě (ovoce má změknout) pak do směsi zatlačíme porce kapra kůží navrch a na každou dáme plátek másla a nasekané mandle. Pečeme 8-10 minut na 180°C (podle velikosti porcí). Příloha: houskový knedlík.
  2. LÍN: Porce ryby osolíme a okmínujeme, necháme asi hodinu odležet v lednici. Z vejce, solamylu, mouky a mléka vyšleháme řidší těstíčko. Osolíme a také necháme chvíli stát. pak porce lína máčíme v těstíčku, necháme ho lehce stéct a dáme do mísy s kukuřičnými lupínky. Opatrně ze všech stran přimáčkneme lupínky a hned smažíme v mírně rozpáleném oleji (při vysoké teplotě by se spálily). Lína smažíme, jen aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pak (nehledíme na to jestli je ryba propečená) porce vyndáme a dáme je na plech a dopékáme v troubě cca 10 minut na asi 90°C. Příloha: bramborový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!