Staňte se našimi fanoušky na:

Větrníčky s krémem - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu olej a špetku soli přivedeme k bodu varu. Do vroucí směsi přisypeme mouku a za důkladného míchání na ohni restujeme, až se hmota nelepí na vařečku. Odstavíme, necháme částečně zchladnout a postupně vmícháme vejce. Mícháme, až vznikne hladká hustá hmota, kterou dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na plechy větrníčky (asi 6cm prům.). Pečeme cca 30 minut na 200°C, během pečení troubu NEOTVÍRÁME! Upečené větrníčky necháme vychladnou na mřížce a pak je vodorovně rozkrojíme. Z mléka, 100g cukru a vanilkového prášku uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho z ohně a necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme a postupně zašleháme nakrájené máslo. Všechno vyšleháme na hladký krém. Smetanu našleháme n apevnou šlehačku, maliny rozmačkáme s 20g cukru a vmícháme do šlehačky. Vanilkový krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na spodní díl korpusu, malinovou šlehačkou naplníme sáček s řezanou trubičkou a nastříkáme ji na vanilkový krém. Pak přiklopíme vrchním dílem korpusu a necháme vychladit. Nakonec pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!