Staňte se našimi fanoušky na:

Žampiónová polévka od Jany

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme. Kloboučky žampiónů oloupeme a nožičky oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a žampióny nakrájíme na plátky. Do vařící vody vložíme brambory a žampióny, přidáme po špetkách sůl, kmín a vaříme asi 10 minut. Poté polévku zahustíme jíškou a přidáme nastrouhanou mrkev. Polévku povaříme asi 5 minut, přidáme houbové koření a sušenou petrželku. Dle potřeby polévku dosolíme, nebo dochutíme tekutým polékovým kořením. Polévka se může na závěr doplnit rozšlehaným vejcem a krátce povařit, aby se vejce v polévce srazilo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!