Staňte se našimi fanoušky na:

Zvěřina v čokoládové omáčce

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu omáčky jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Marináda: Dejte maso do velké skleněné mísy se všemi přísadami, na marinádu a nechte přes noc nasáknout. Vyndejte maso z marinády. Přeceďte tekutinu a ponechte ji stranou. Omáčka: Dejte do velkého kastrolu extra panenský olivový olej (5 lžic) a na středním ohni osmahněte na jemno nasekanou červenou cibuli (nasekanou, 1 kus), mrkev (nasekanou, 1 kus) a řapíkatý celer (nasekaný, 1 kus), cca 5 minut. Přidejte zvěřinu, česnek (nasekaný, 2 stroužky) a petrželku (nasekanou, 2 lžíce) a restujte další 3 minuty. Postupně přilijte scezenou marinádu a na velkém plameni vařte, dokud se víno nevypaří. Přilijte hovězí vývar (500 ml) s rajským protlakem (2 lžíce). Zakryjte a duste na mírném ohni cca 1 hodinu 30 minut, dokud maso nebude hodně měkké. Promíchejte kandovanou kůru (2 lžíce), piniové oříšky (2 lžíce), hrozinky (sultánky, 2 lžíce), hořkou čokoládu (60 g), ocet (bílý, 4 lžíce) a cukr (4 lžíce) a přidejte je k dušenému masu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Podávejte horké s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |27. září 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!