Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci
Albert logoAlbert logo
  • Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci
Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci

Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Brambory gurmánské 1 kg
  • Vejce 4 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Řeřicha
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 1/2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Ančovičky filety 5 ks
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Citronová kůra 1 plž
  • Majonéza 150 g
  • Brambory gurmánské 1 kg
  • Vejce 4 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Řeřicha
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 1/2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Ančovičky filety 5 ks
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Citronová kůra 1 plž
  • Majonéza 150 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Omy­té, okartáčované, případně oškrábané brambory dejte do velkého hrnce, zalijte je studenou vodou, osolte a na středním ohni je přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté do hrnce přidejte vejce a společně vařte 6–8 minut. Vejce vy­ndejte, zchlaďte pod proudem tekoucí vody, oloupejte je, dejte stranou. Bram-bory sceďte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na půlky. Obě česnekové půlky zastříkněte olejem, řeznou stranou dolů je dejte na plech a pečte 10 minut, aby čes­nek změkl. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a teprve potom stroužky vytlačte ze slupek. Přísady na ančovičkový dresink roz­mixujte dohladka. Brambory přendejte do velké mísy a opatrně je smíchejte s dresinkem. Pak do mísy přidejte i vej­ce pokrájená na tlustá kolečka, cibuli a česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Omy­té, okartáčované, případně oškrábané brambory dejte do velkého hrnce, zalijte je studenou vodou, osolte a na středním ohni je přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté do hrnce přidejte vejce a společně vařte 6–8 minut. Vejce vy­ndejte, zchlaďte pod proudem tekoucí vody, oloupejte je, dejte stranou. Bram-bory sceďte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na půlky. Obě česnekové půlky zastříkněte olejem, řeznou stranou dolů je dejte na plech a pečte 10 minut, aby čes­nek změkl. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a teprve potom stroužky vytlačte ze slupek. Přísady na ančovičkový dresink roz­mixujte dohladka. Brambory přendejte do velké mísy a opatrně je smíchejte s dresinkem. Pak do mísy přidejte i vej­ce pokrájená na tlustá kolečka, cibuli a česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.