Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBroskvová galetka s bazalkou a mandlemi
Albert logoAlbert logo
  • Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi
Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo 100 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Cukr krupicový 2,5 plž
  • Mandle mleté 50 g
  • Sůl
  • Vinný bílý ocet 1/2 člž
  • Mandle plátky 1 hrs.
  • Mléko 100 ml
  • Vejce 2 ks
  • Voda
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Škrob 1,5 plž
  • Broskev 3 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 100 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Cukr krupicový 2,5 plž
  • Mandle mleté 50 g
  • Sůl
  • Vinný bílý ocet 1/2 člž
  • Mandle plátky 1 hrs.
  • Mléko 100 ml
  • Vejce 2 ks
  • Voda
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Škrob 1,5 plž
  • Broskev 3 ks
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto.
2
Těsto vyklopte na pracovní desku a ještě trochu propracujte rukama. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
3
V mixéru zpracujte několika pulzy bazalku, škrob, cukr a sůl. V bazalkové směsi obalte plátky čerstvých nebo kompotových broskví.
4
Troubu rozehřejte na 200 °C. Zchladlé těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na kulatou placku – nemusí být úplně perfektní. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Do středu placky naklaďte bazalkové broskve a okraje těsta přeložte směrem dovnitř, přes ovoce. Okraj potřete vejcem rozšlehaným s trochou vody a posypte ho plátky mandlí. Pečte 40–45 minut dozlatova. Pokud galetka rychle hnědne, přikryjte ji alobalem. Po upečení ji posypte cukrem a ozdobte bazalkovými lístky.
1
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto.
2
Těsto vyklopte na pracovní desku a ještě trochu propracujte rukama. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
3
V mixéru zpracujte několika pulzy bazalku, škrob, cukr a sůl. V bazalkové směsi obalte plátky čerstvých nebo kompotových broskví.
4
Troubu rozehřejte na 200 °C. Zchladlé těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na kulatou placku – nemusí být úplně perfektní. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Do středu placky naklaďte bazalkové broskve a okraje těsta přeložte směrem dovnitř, přes ovoce. Okraj potřete vejcem rozšlehaným s trochou vody a posypte ho plátky mandlí. Pečte 40–45 minut dozlatova. Pokud galetka rychle hnědne, přikryjte ji alobalem. Po upečení ji posypte cukrem a ozdobte bazalkovými lístky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.