1
Do hrnce dejte rozehřát 2 lžíce másla spolu s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 3 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem a špetkou tymiánu. Nechte opékat na mírném plameni a mezitím si připravte kuře.
2
Kuře omyjte, osušte a naporcujte na čtvrtky. Všechny části důkladně ze všech stran osolte, opepřete a posypte sladkou paprikou. Vložte maso do cibulového základu v hrnci, lehce podlijte přibližně 100 ml kuřecího vývaru. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 60–90 minut. V průběhu pečení můžete podlít ještě vývarem, maso polévejte výpekem.
3
Pekáč vytáhněte z trouby a maso dejte stranou. V misce rozmíchejte metličkou 2 lžíce hladké mouky v 200 ml smetany a vlijte do pekáčku. Zahřívejte na mírném plameni a přilévejte vývar, dokud nevznikne žádoucí konzistence omáčky. Přibližně po 15 minutách vložte do pekáče zpět maso a prohřejte v omáčce.
4
Kuře na paprice servírujte nejlépe s rýží. Dejte na talíř kopeček rýže, vedle položte krásný kousek kuřete a přelijte voňavou omáčkou. Přejeme dobrou chuť.
1
Do hrnce dejte rozehřát 2 lžíce másla spolu s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 3 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem a špetkou tymiánu. Nechte opékat na mírném plameni a mezitím si připravte kuře.
2
Kuře omyjte, osušte a naporcujte na čtvrtky. Všechny části důkladně ze všech stran osolte, opepřete a posypte sladkou paprikou. Vložte maso do cibulového základu v hrnci, lehce podlijte přibližně 100 ml kuřecího vývaru. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 60–90 minut. V průběhu pečení můžete podlít ještě vývarem, maso polévejte výpekem.
3
Pekáč vytáhněte z trouby a maso dejte stranou. V misce rozmíchejte metličkou 2 lžíce hladké mouky v 200 ml smetany a vlijte do pekáčku. Zahřívejte na mírném plameni a přilévejte vývar, dokud nevznikne žádoucí konzistence omáčky. Přibližně po 15 minutách vložte do pekáče zpět maso a prohřejte v omáčce.
4
Kuře na paprice servírujte nejlépe s rýží. Dejte na talíř kopeček rýže, vedle položte krásný kousek kuřete a přelijte voňavou omáčkou. Přejeme dobrou chuť.