Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHoubové ravioly s česnekovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Houbové ravioly s česnekovou omáčkou
Houbové ravioly s česnekovou omáčkou

Houbové ravioly s česnekovou omáčkou

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vejce 6 ks
  • Mouka hladká 600 g
  • Petržel hladkolistá
  • Parmazán
  • Cibule 1 ks
  • Žampiony 4 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Strouhanka 1 plž
  • Ricotta 125 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový
  • Pepř
  • Vývar kuřecí 200 ml
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Citronová kůra
  • Citronová šťáva
  • Vejce 6 ks
  • Mouka hladká 600 g
  • Petržel hladkolistá
  • Parmazán
  • Cibule 1 ks
  • Žampiony 4 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Strouhanka 1 plž
  • Ricotta 125 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový
  • Pepř
  • Vývar kuřecí 200 ml
  • Smetana na vaření 100 ml

Příprava

1
Na těsto mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
2
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
3
Rozválené těsto nakrájejte na čtvercové díly, doprostřed dejte náplň, okraje čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem nebo vodou, přiklopte druhým čtvercem a přimáčkněte k sobě po okrajích. Jde to i na větším plátu, který posázíte náplní, přiklopíte druhým plátem a rozkrájíte rádýlkem.
4
Začněte houbovou náplní. Rozpalte trochu oleje v pánvi a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek. Po dalších zhruba 20 vteřinách cibulku a česnek z pánve vyndejte, přilijte trochu oleje, přidejte žampiony a vymačkané sušené houby a opékejte, dokud nejsou měkké. Vraťte do pánve cibulku a česnek a duste ještě 2 minuty. Sundejte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku, ricottu a tolik strouhanky, aby náplň zhoustla. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.
5
Na připravený vyválený pruh těsta podle základního receptu a postupu uvedeného vpředu naneste lžičkou náplň se zhruba šesticentimetrovými rozestupy. Okraje těsta potřete vodou. Vezměte druhý pruh těsta a přitiskněte ho na první, okolo hrudek s náplní dobře přitiskněte. Jednotlivé ravioly oddělte nožem nebo rádýlkem a odložte na plech vysypaný moukou.
6
Připravte si omáčku. V rendlíku rozpalte olej, vhoďte cibulku a česnek a chvíli opékejte. Přidejte vývar a nechte ho zredukovat na zhruba třetinový objem. Přilijte smetanu, promíchejte a povařte do zhoustnutí. Přidejte citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem.
7
Uvařte ravioly. Pokud je to potřeba, přihřejte smetanovou omáčku, nalijte jí trochu na talíř, přidejte ravioly a posypte parmazánem a petrželkou.
1
Na těsto mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
2
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
3
Rozválené těsto nakrájejte na čtvercové díly, doprostřed dejte náplň, okraje čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem nebo vodou, přiklopte druhým čtvercem a přimáčkněte k sobě po okrajích. Jde to i na větším plátu, který posázíte náplní, přiklopíte druhým plátem a rozkrájíte rádýlkem.
4
Začněte houbovou náplní. Rozpalte trochu oleje v pánvi a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek. Po dalších zhruba 20 vteřinách cibulku a česnek z pánve vyndejte, přilijte trochu oleje, přidejte žampiony a vymačkané sušené houby a opékejte, dokud nejsou měkké. Vraťte do pánve cibulku a česnek a duste ještě 2 minuty. Sundejte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku, ricottu a tolik strouhanky, aby náplň zhoustla. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.
5
Na připravený vyválený pruh těsta podle základního receptu a postupu uvedeného vpředu naneste lžičkou náplň se zhruba šesticentimetrovými rozestupy. Okraje těsta potřete vodou. Vezměte druhý pruh těsta a přitiskněte ho na první, okolo hrudek s náplní dobře přitiskněte. Jednotlivé ravioly oddělte nožem nebo rádýlkem a odložte na plech vysypaný moukou.
6
Připravte si omáčku. V rendlíku rozpalte olej, vhoďte cibulku a česnek a chvíli opékejte. Přidejte vývar a nechte ho zredukovat na zhruba třetinový objem. Přilijte smetanu, promíchejte a povařte do zhoustnutí. Přidejte citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem.
7
Uvařte ravioly. Pokud je to potřeba, přihřejte smetanovou omáčku, nalijte jí trochu na talíř, přidejte ravioly a posypte parmazánem a petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.