Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHoubový štrúdl
Albert logoAlbert logo
  • Houbový štrúdl
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Vegetariánské

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Houby sušené 25 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Žampiony hnědé 600 g
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Hrášek mražený BIO 150 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Eidam strouhaný 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Listové těsto 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Kmín celý
  • Máslo 20 g
  • Houby sušené 25 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Žampiony hnědé 600 g
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Hrášek mražený BIO 150 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Eidam strouhaný 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Listové těsto 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Kmín celý

Příprava

1
Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.
1
Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.