Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHruškový koláč s vanilkovým medem
Albert logoAlbert logo
  • Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Lučina 250 g
  • Cukr krupicový 55 g
  • Citronová kůra 1 plž
  • Rozinky 35 g
  • Cukr vanilkový 1 člž
  • Listové těsto 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Hruška 2 ks
  • Med 175 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 50 g
  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Lučina 250 g
  • Cukr krupicový 55 g
  • Citronová kůra 1 plž
  • Rozinky 35 g
  • Cukr vanilkový 1 člž
  • Listové těsto 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Hruška 2 ks
  • Med 175 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.
1
Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.