Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKynuté domácí langoše
Albert logoAlbert logo
  • Kynuté domácí langoše
Kynuté domácí langoše

Kynuté domácí langoše

Klasické stánkové jídlo, které miluje každý z nás? Bez debat jsou to langoše. Díky našemu receptu je zvládnete i vy u vás doma.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Maďarská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience14 porcí

14 porcí
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Mléko 250 ml
  • Sůl 1 člž
  • Olej slunečnicový
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Mléko 250 ml
  • Sůl 1 člž
  • Olej slunečnicový
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Česnek 8 strouž.

Příprava

1
Smíchejte lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, 30 g droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Ve vedlejší nádobě promíchejte 200 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 500 g hladké mouky a 1 lžičku jedlé sody. Směs osolte a smíchejte s kváskem.
2
Vypracujte těsto. Hněťte ho, dokud se nepřestane lepit na vařečku. Jakmile v těstě začnou vznikat bubliny, je hotové. Poprašte jej moukou a přikryjte utěrkou. Nechte 30 minut kynout na teplém místě.
3
Vykynulé těsto si na pracovní ploše rozdělte na přibližně 14 bochánků. Ty pak nechte dalších 20 minut kynout
4
Po vykynutí jeden bochánek po druhém vytahujte v rukách tak, aby vznikly placky. Dávejte je rovnou smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí na pastu a poté ozdobte dle libosti. To je dobrota.
1
Smíchejte lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, 30 g droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Ve vedlejší nádobě promíchejte 200 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 500 g hladké mouky a 1 lžičku jedlé sody. Směs osolte a smíchejte s kváskem.
2
Vypracujte těsto. Hněťte ho, dokud se nepřestane lepit na vařečku. Jakmile v těstě začnou vznikat bubliny, je hotové. Poprašte jej moukou a přikryjte utěrkou. Nechte 30 minut kynout na teplém místě.
3
Vykynulé těsto si na pracovní ploše rozdělte na přibližně 14 bochánků. Ty pak nechte dalších 20 minut kynout
4
Po vykynutí jeden bochánek po druhém vytahujte v rukách tak, aby vznikly placky. Dávejte je rovnou smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí na pastu a poté ozdobte dle libosti. To je dobrota.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat langoše zdravější
    Langoše si můžete připravit i z celozrnné mouky a upéct je v troubě. Langoše budou poté zdravější. Nezapomeňte si k langošům připravit salát z čerstvé zeleniny.
  • Co byste o česneku měli vědět
    Česneku se připisují antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky. Obsahuje inulin, což je prebiotikum – potrava pro střevní bakterie. Konzumaci česneku by měli omezit lidé, kteří mají problémy s krevním tlakem nebo je trápí onemocnění žlučníku.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.