Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLehký bramborový salát bez majonézy
Albert logoAlbert logo
  • Lehký bramborový salát bez majonézy
Lehký bramborový salát bez majonézy

Lehký bramborový salát bez majonézy

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Příloha

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kyselé okurky 10 ks
  • Cibule červená 2 ks
  • Brambory 1 kg
  • Olej olivový 30 ml
  • Jablečný ocet 50 ml
  • Sůl
  • Vývar hovězí 200 ml
  • Pepř
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Cukr krupicový
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Kyselé okurky 10 ks
  • Cibule červená 2 ks
  • Brambory 1 kg
  • Olej olivový 30 ml
  • Jablečný ocet 50 ml
  • Sůl
  • Vývar hovězí 200 ml
  • Pepř
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Cukr krupicový
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2
Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli, pažitku a na kostičky pokrájené kyselé okurky. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3
Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4
Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát, nejlépe do druhého dne.
5
Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrstí petrželky.
1
Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2
Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli, pažitku a na kostičky pokrájené kyselé okurky. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3
Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4
Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát, nejlépe do druhého dne.
5
Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrstí petrželky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.