Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMarocké kuře s bylinkami
Albert logoAlbert logo
  • Marocké kuře s bylinkami
Marocké kuře s bylinkami

Marocké kuře s bylinkami

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Kuřecí čtvrtky 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Olivy zelené plněné 1 hrn.
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Citron 2 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Rýže
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Paprika mletá pálivá 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1/2 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Máslo 2 plž
  • Kuřecí čtvrtky 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Olivy zelené plněné 1 hrn.
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Citron 2 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Rýže
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Paprika mletá pálivá 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1/2 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Pepř 1/2 člž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
2
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
3
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
4
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
5
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
6
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
2
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
3
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
4
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
5
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
6
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.