Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMedové kuřecí paličky
Albert logoAlbert logo
  • Medové kuřecí paličky
Medové kuřecí paličky

Medové kuřecí paličky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Grilování
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sojová omáčka 1/4 hrn.
  • Balzamikový ocet 1/2 hrn.
  • Med 1/2 hrn.
  • Česnek 3 strouž.
  • Cukr tmavý 1/2 hrn.
  • Kuřecí stehna 12 ks
  • Sezam 2 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Sojová omáčka 1/4 hrn.
  • Balzamikový ocet 1/2 hrn.
  • Med 1/2 hrn.
  • Česnek 3 strouž.
  • Cukr tmavý 1/2 hrn.
  • Kuřecí stehna 12 ks
  • Sezam 2 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
2
Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
3
Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
4
Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou
1
Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
2
Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
3
Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
4
Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Marináda je tak dobrá, že ji používám i na jiné kuřecí kousky, třeba křídla. Skvělá je taky na krkovici.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.