Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNicejský salát
Albert logoAlbert logo
  • Nicejský salát
Nicejský salát

Nicejský salát

Snadné
16-30 minut
5/5
Francouzská

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Brambory gurmánské 300 g
  • Fazolky zelené 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Rajčata cherry 200 g
  • Sůl
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Vejce 3 ks
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Tuňák v plechovce v oleji 2 ks
  • Olivy černé 50 g
  • Salát Little gem 2 ks
  • Ančovičky filety 5 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Brambory gurmánské 300 g
  • Fazolky zelené 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Rajčata cherry 200 g
  • Sůl
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Vejce 3 ks
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Tuňák v plechovce v oleji 2 ks
  • Olivy černé 50 g
  • Salát Little gem 2 ks
  • Ančovičky filety 5 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.
1
Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.