Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySkotská vejce
Albert logoAlbert logo
  • Skotská vejce
Skotská vejce

Skotská vejce

Snadné
46-60 minut
5/5

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Muškátový oříšek
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Mouka hladká 4 plž
  • Pepř
  • Strouhanka 125 g
  • Vejce křepelčí 9 ks
  • Vejce 2 ks
  • Hořčice plnotučná
  • Olej slunečnicový
  • Klobása bavorská 400 g
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Muškátový oříšek
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Mouka hladká 4 plž
  • Pepř
  • Strouhanka 125 g
  • Vejce křepelčí 9 ks
  • Vejce 2 ks
  • Hořčice plnotučná
  • Olej slunečnicový
  • Klobása bavorská 400 g

Příprava

1
Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
2
Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
3
Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
4
Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova, trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu, každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
5
Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.
1
Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
2
Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
3
Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
4
Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova, trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu, každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
5
Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.