Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVýborná staročeská zelňačka s klobásou
Albert logoAlbert logo
  • Výborná staročeská zelňačka s klobásou
Výborná staročeská zelňačka s klobásou

Výborná staročeská zelňačka s klobásou

Tradiční česká vydatná polévka, která se hodí na jakoukoli příležitost. Můžete ji udělat jako hlavní chod nebo jen tak na ochutnání navečer i na spravení po ránu.
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Klobása moravská 400 g
  • Máslo 100 g
  • Zelí kysané 400 g
  • Brambory 280 g
  • Sůl
  • Kmín celý
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 120 g
  • Petržel hladkolistá
  • Zakysaná smetana 100 g
  • Mléko 250 ml
  • Klobása moravská 400 g
  • Máslo 100 g
  • Zelí kysané 400 g
  • Brambory 280 g
  • Sůl
  • Kmín celý
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 120 g
  • Petržel hladkolistá
  • Zakysaná smetana 100 g
  • Mléko 250 ml

Příprava

1
Sceďte 400 g kysaného zelí a překrájejte je na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.
2
Nakrájejte 5 středně velkých brambor na drobné kostičky, dejte je do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.
3
Ze 100 g másla a 120 g hladké mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do hrnce s měkkým zelím a společně ještě povařte.
4
Ke směsi přidejte vařené brambory, 1 nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte 1/4 litrem mléka a znovu povařte.
5
Do hotové polévky zamíchejte 100 g zakysané smetany a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou. Hmm, ta je!
1
Sceďte 400 g kysaného zelí a překrájejte je na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.
2
Nakrájejte 5 středně velkých brambor na drobné kostičky, dejte je do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.
3
Ze 100 g másla a 120 g hladké mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do hrnce s měkkým zelím a společně ještě povařte.
4
Ke směsi přidejte vařené brambory, 1 nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte 1/4 litrem mléka a znovu povařte.
5
Do hotové polévky zamíchejte 100 g zakysané smetany a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou. Hmm, ta je!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat zelňačku zdravější
    Místo klasické mouky zkuste použít Bio mouku Nature's Promise špaldovou.
  • Co byste o kysaném zelí měli vědět
    Kysané zelí je zelí, které bylo kvašeno za pomoci bakterií mléčného kvašení. Takto upravené zelí může mít pozitivní vliv na střevní mikrobiom, který je označován za náš druhý mozek. S kvalitním střevním mikrobiomem souvisí naše imunita.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.