Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySteaky s pařížským máslem a pečenými brambory
Albert logoAlbert logo
  • Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory
Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Snadné
16-30 minut
1/5
Francouzská

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Hovězí steak Chuck Tender 4 ks
  • Olej olivový
  • Polníček
  • Pepř
  • Hranolky mražené
  • Sůl
  • Česnek 1 strouž.
  • Oregano čerstvé 2 člž
  • Petržel hladkolistá 1 plž
  • Máslo 250 g
  • Hovězí steak Chuck Tender 4 ks
  • Olej olivový
  • Polníček
  • Pepř
  • Hranolky mražené
  • Sůl
  • Česnek 1 strouž.
  • Oregano čerstvé 2 člž
  • Petržel hladkolistá 1 plž
  • Máslo 250 g

Příprava

1
Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.
2
Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.
3
Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.
1
Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.
2
Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.
3
Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.