Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomalu pečený bůček na česneku
Albert logoAlbert logo
  • Pomalu pečený bůček na česneku
Pomalu pečený bůček na česneku

Pomalu pečený bůček na česneku

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Sůl 20 g
  • Vepřový bůček s kostí 2 kg
  • Jablko červené 8 ks
  • Skořice celá 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Růžové víno 250 ml
  • Marmeláda rybízová 340 g
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Sůl 20 g
  • Vepřový bůček s kostí 2 kg
  • Jablko červené 8 ks
  • Skořice celá 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Růžové víno 250 ml
  • Marmeláda rybízová 340 g
  • Vývar kuřecí 250 ml

Příprava

1
Marmeládu, víno a vývar dejte do hrnce a posaďte na velký plamen. Za stálého míchání zahřívejte, aby se marmeláda rozpustila. Přiveďte k varu. Plamen snižte na střední a nechte probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo. Pak glazé odložte.
2
Troubu předehřejte na 160 °C. Do horní strany bůčku nebo kůže udělejte dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolte a posaďte do pekáčku kůží dolů a pečte dvě hodiny.
3
Z jablek přes stopku vykrojte jádřince a místo nich zasaďte vždy polovinu skořicového svitku. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C, bůček otočte kůží nahoru, do pekáče přidejte jablka i česnek a pečte dalších 20–25 minut.
4
Bůček podávejte společně s glazé.
1
Marmeládu, víno a vývar dejte do hrnce a posaďte na velký plamen. Za stálého míchání zahřívejte, aby se marmeláda rozpustila. Přiveďte k varu. Plamen snižte na střední a nechte probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo. Pak glazé odložte.
2
Troubu předehřejte na 160 °C. Do horní strany bůčku nebo kůže udělejte dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolte a posaďte do pekáčku kůží dolů a pečte dvě hodiny.
3
Z jablek přes stopku vykrojte jádřince a místo nich zasaďte vždy polovinu skořicového svitku. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C, bůček otočte kůží nahoru, do pekáče přidejte jablka i česnek a pečte dalších 20–25 minut.
4
Bůček podávejte společně s glazé.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.