Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRůžičkový dort
Albert logoAlbert logo
  • Růžičkový dort
Růžičkový dort

Růžičkový dort

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Mouka hrubá
  • Džem višňový
  • Potravinářské barvivo
  • Rum 3 plž
  • Mouka hladká 265 g
  • Mouka polohrubá 265 g
  • Cukr krupicový 350 g
  • Vejce 6 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Jedlá soda 1,5 člž
  • Sůl
  • Vanilkový extrakt 1,5 plž
  • Olej slunečnicový 380 ml
  • Podmáslí 380 ml
  • Philadephia 500 g
  • Ztužovač šlehačky 4 ks
  • Cukr moučkový 850 g
  • Máslo 500 g
  • Mouka hrubá
  • Džem višňový
  • Potravinářské barvivo
  • Rum 3 plž
  • Mouka hladká 265 g
  • Mouka polohrubá 265 g
  • Cukr krupicový 350 g
  • Vejce 6 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Jedlá soda 1,5 člž
  • Sůl
  • Vanilkový extrakt 1,5 plž
  • Olej slunečnicový 380 ml
  • Podmáslí 380 ml
  • Philadephia 500 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do mísy robotu rozklepněte vejce a 10–20 sekund je šlehejte, vsypte cukr a nechte půl minuty šlehat. Poté přidejte vanilkový extrakt a olej, opět prošlehejte. Snižte obrátky na minimum a přidejte polovinu moučné směsi, promíchejte, vlijte polovinu podmáslí, poté vsypte zbylou mouku a nakonec zbylé podmáslí. Prošlehejte do hladkého těsta.
2
Těsto rozdělte do pěti misek. To v první misce obarvěte do tmavorůžova (podle obrázku), ve druhé do světlejšího odstínu, ve třetí opět do světlejšího, ve čtvrté do nejsvětlejší růžové a těsto v páté misce neobarvujte vůbec. Pak jednotlivé korpusy postupně upečte v dortové formě o průměru 20 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pokud máte vícero forem, pečte naráz. Pečení každého dílu trvá asi 15 minut.
3
Zatímco se korpusy budou péct, udělejte krém. Máslo dejte do velké mísy a vidličkou jej trochu promíchejte, přidejte smetanový sýr a ručním šlehačem krátce prošlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a cukr a nejnižší rychlostí promíchávejte, dokud se vše nespojí a není lehce nadýchané. Stále byste měli mít spíš tužší konzistenci krému.
4
Část krému oddělte do menší mističky, později jej použijete na promazávání korpusů. Zbytek krému rozdělte do čtyřech misek – do jedné dejte o trochu víc krému – bude to ten nejsvětlejší, kterým se zdobí i celá horní plocha. Krémy smíchejte se ztužovači (do každé misky dejte jeden), obarvěte růžovým potravinářským barvivem od nejsvětlejšího do nejtmavšího.
5
Sestavte dort. Barevné korpusy mírně seřízněte do rovna, světlý nikoliv. Zavařeninu dejte do rendlíku a spolu s rumem ji zahřejte a promíchejte. Všechny korpusy vyjma světlého zlehka potřete zavařeninou a krémem z malé mističky a poté korpusy posaďte na sebe, nejtmavší dejte dospod, poslední bude nejsvětlejší. Zlehka potřete i boky. Dort dejte na 10 minut do mrazáku – všechny vrstvy se ochladí a dort se vám bude lépe zdobit.
6
Obarvené krémy rozdělte do cukrářských sáčků a ozdobte jimi dort. Začněte odspoda, nejtmavším krémem. Krémové růžičky dělejte od středu krouživým pohybem kolem dokola, jakoby kolečko a půl. Jednu vedle druhé. Pokud se na dortu objeví místo bez růžičky, vyplňte ho krémem příslušné barvy tahem ve tvaru písmene C.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do mísy robotu rozklepněte vejce a 10–20 sekund je šlehejte, vsypte cukr a nechte půl minuty šlehat. Poté přidejte vanilkový extrakt a olej, opět prošlehejte. Snižte obrátky na minimum a přidejte polovinu moučné směsi, promíchejte, vlijte polovinu podmáslí, poté vsypte zbylou mouku a nakonec zbylé podmáslí. Prošlehejte do hladkého těsta.
2
Těsto rozdělte do pěti misek. To v první misce obarvěte do tmavorůžova (podle obrázku), ve druhé do světlejšího odstínu, ve třetí opět do světlejšího, ve čtvrté do nejsvětlejší růžové a těsto v páté misce neobarvujte vůbec. Pak jednotlivé korpusy postupně upečte v dortové formě o průměru 20 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pokud máte vícero forem, pečte naráz. Pečení každého dílu trvá asi 15 minut.
3
Zatímco se korpusy budou péct, udělejte krém. Máslo dejte do velké mísy a vidličkou jej trochu promíchejte, přidejte smetanový sýr a ručním šlehačem krátce prošlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a cukr a nejnižší rychlostí promíchávejte, dokud se vše nespojí a není lehce nadýchané. Stále byste měli mít spíš tužší konzistenci krému.
4
Část krému oddělte do menší mističky, později jej použijete na promazávání korpusů. Zbytek krému rozdělte do čtyřech misek – do jedné dejte o trochu víc krému – bude to ten nejsvětlejší, kterým se zdobí i celá horní plocha. Krémy smíchejte se ztužovači (do každé misky dejte jeden), obarvěte růžovým potravinářským barvivem od nejsvětlejšího do nejtmavšího.
5
Sestavte dort. Barevné korpusy mírně seřízněte do rovna, světlý nikoliv. Zavařeninu dejte do rendlíku a spolu s rumem ji zahřejte a promíchejte. Všechny korpusy vyjma světlého zlehka potřete zavařeninou a krémem z malé mističky a poté korpusy posaďte na sebe, nejtmavší dejte dospod, poslední bude nejsvětlejší. Zlehka potřete i boky. Dort dejte na 10 minut do mrazáku – všechny vrstvy se ochladí a dort se vám bude lépe zdobit.
6
Obarvené krémy rozdělte do cukrářských sáčků a ozdobte jimi dort. Začněte odspoda, nejtmavším krémem. Krémové růžičky dělejte od středu krouživým pohybem kolem dokola, jakoby kolečko a půl. Jednu vedle druhé. Pokud se na dortu objeví místo bez růžičky, vyplňte ho krémem příslušné barvy tahem ve tvaru písmene C.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.