1
Asijská kuchyně bývá pro nás velkou inspirací. Už jste vyzkoušeli lahodný japonský salát s výborným hovězím steakem?
2
Nejprve si připravte dresink:
3
V míse smíchejte 1 malou nastrouhanou mrkev, 3 lžíce saké, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku sezamového oleje, 1 na jemno nasekanou šalotku, a 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru.
4
Poté se vrhněte na steak:
5
Na rozpálené pánvi zlehka potřené olejem grilujte 2 minuty z každé strany 250g rump steak.
6
Poté jej zabalte do alobalu a nechte zhruba 10 minut dojít v troubě rozpálené na 120 °C.
7
Steak nakrájejte na tenké plátky.
8
Podávejte na listech ze 2 salátů little gem, s plátky z 8 ředkviček, přelité dresinkem.
1
Asijská kuchyně bývá pro nás velkou inspirací. Už jste vyzkoušeli lahodný japonský salát s výborným hovězím steakem?
2
Nejprve si připravte dresink:
3
V míse smíchejte 1 malou nastrouhanou mrkev, 3 lžíce saké, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku sezamového oleje, 1 na jemno nasekanou šalotku, a 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru.
4
Poté se vrhněte na steak:
5
Na rozpálené pánvi zlehka potřené olejem grilujte 2 minuty z každé strany 250g rump steak.
6
Poté jej zabalte do alobalu a nechte zhruba 10 minut dojít v troubě rozpálené na 120 °C.
7
Steak nakrájejte na tenké plátky.
8
Podávejte na listech ze 2 salátů little gem, s plátky z 8 ředkviček, přelité dresinkem.