Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRyba pečená v citronové strouhance
Albert logoAlbert logo
  • Ryba pečená v citronové strouhance
Ryba pečená v citronové strouhance

Ryba pečená v citronové strouhance

Snadné
16-30 minut
5/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Vejce 1 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Strouhanka 85 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Oregano sušené 1 člž
  • Mořské ryby 400 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Tatarka 4 plž
  • Mléko
  • Brambory 500 g
  • Parmazán 1 plž
  • Bazalka sušená 1,5 plž
  • Máslo 1 plž
  • Vejce 1 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Strouhanka 85 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Oregano sušené 1 člž
  • Mořské ryby 400 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Tatarka 4 plž
  • Mléko
  • Brambory 500 g
  • Parmazán 1 plž
  • Bazalka sušená 1,5 plž
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka. Mezitím připravte rybu. Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kúrou z citronu a oreganem. Přidejte trochu soli a pepře. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem. Pečte dvacet minut dozlatova. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte. Podle chuti osolte. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka. Mezitím připravte rybu. Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kúrou z citronu a oreganem. Přidejte trochu soli a pepře. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem. Pečte dvacet minut dozlatova. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte. Podle chuti osolte. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.