Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRybí polévka z kapra s krutony
Albert logoAlbert logo
  • Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony

Rybí polévka z kapra s krutony

Na Vánoce se často podávala také rybí polévka. Ctíte ještě některé ze starých českých tradic?
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Polévka

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Kapr hlava 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Celer 1 ks
  • Sůl
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Mouka hladká 3 plž
  • Krutony
  • Muškátový oříšek
  • Petržel hladkolistá
  • Máslo 3 plž
  • Kapr hlava 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Celer 1 ks
  • Sůl
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Mouka hladká 3 plž
  • Krutony
  • Muškátový oříšek
  • Petržel hladkolistá
  • Máslo 3 plž

Příprava

1
Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
2
Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
3
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku.
4
Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
5
Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
6
Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
7
Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
8
Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
9
Podávejte ji s krutonky a petrželkou.
1
Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
2
Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
3
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku.
4
Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
5
Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
6
Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
7
Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
8
Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
9
Podávejte ji s krutonky a petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.