Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBožské vanilkové rohlíčky
Albert logoAlbert logo
  • Božské vanilkové rohlíčky
Božské vanilkové rohlíčky

Božské vanilkové rohlíčky

Vůně křehkého pečiva, a zvláště vanilkového, navodí pravou vánoční atmosféru v celém domě. Jestliže si v pečení cukroví moc nevěříte, podle našeho receptu ho zvládnete na jedničku.
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 200 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Mandle 100 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Máslo 200 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Mandle 100 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks

Příprava

1
Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla pokojové teploty pokrájeného na kostky, 100 g namletých mandlí a 2 žloutky.
2
Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. V lepším případě nechte chladit do dalšího dne.
3
Na tvarování rohlíčků je lepší, když je těsto tužší z lednice. Proto jej nenechte povolit příliš. Vyválejte na váleček a ten rozdělte na spoustu malých dílků. Rohlíčky tvarujte tak, že si vyválíte malý váleček, který zahnete do tvaru rohlíčku.
4
Do předehřáté trouby na 180 °C postupně vkládejte plechy s rohlíčky. Pečte 8–10 minut. Jakmile začnou růžovět, vytáhněte z trouby a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uložte do krabice a na chladné místo. Po týdnu budou křehké a na jazyku se rozplývající. Krásné Vánoce.
1
Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla pokojové teploty pokrájeného na kostky, 100 g namletých mandlí a 2 žloutky.
2
Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. V lepším případě nechte chladit do dalšího dne.
3
Na tvarování rohlíčků je lepší, když je těsto tužší z lednice. Proto jej nenechte povolit příliš. Vyválejte na váleček a ten rozdělte na spoustu malých dílků. Rohlíčky tvarujte tak, že si vyválíte malý váleček, který zahnete do tvaru rohlíčku.
4
Do předehřáté trouby na 180 °C postupně vkládejte plechy s rohlíčky. Pečte 8–10 minut. Jakmile začnou růžovět, vytáhněte z trouby a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uložte do krabice a na chladné místo. Po týdnu budou křehké a na jazyku se rozplývající. Krásné Vánoce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o božských vanilkových rohlíčcích měli vědět
    Máslo obsahuje vitaminy A, D, E, které jsou rozpustné v tucích. Aby mohlo být použito označení „máslo“, musí obsahovat min. 80 % mléčného tuku, nesmí obsahovat aditiva a jiné tuky.
  • Jak udělat božské vanilkové rohlíčky zdravější
    Hladkou mouku můžete nahradit pohankovou moukou. Před obalením rohlíčků v cukru je nechte lehce zchladnout. Cukru na povrchu poté bude méně. Vanilkový cukr nahraďte vanilkovým luskem. Potom budou mít rohlíčky tu správnou vanilkovou chuť i vůni.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.