Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční rybí polévka
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Náročné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 50 g
  • Kapr 1 ks
  • Divoké koření 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Kořenová zelenina 200 g
  • Květák 100 g
  • Mouka hladká 30 g
  • Smetana na vaření 60 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Rohlík 2 ks
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Máslo 50 g
  • Kapr 1 ks
  • Divoké koření 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Kořenová zelenina 200 g
  • Květák 100 g
  • Mouka hladká 30 g
  • Smetana na vaření 60 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Rohlík 2 ks
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.

Příprava

1
Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte.
2
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny.
3
Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar.
4
Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte.
5
Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla.
6
Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut.
7
Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.
1
Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte.
2
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny.
3
Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar.
4
Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte.
5
Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla.
6
Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut.
7
Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.