Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečené mleté maso
Albert logoAlbert logo
  • Zapečené mleté maso
Zapečené mleté maso

Zapečené mleté maso

Snadné
16-30 minut
4/5
Řecká

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Kmín celý 1 člž
  • Chilli mleté 1,5 člž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Vývar hovězí 600 ml
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Oregano čerstvé 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Kmín celý 1 člž
  • Chilli mleté 1,5 člž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Vývar hovězí 600 ml
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Oregano čerstvé 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 plž

Příprava

1
Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu. Osolte a nechte dvacet minut probublávat.
2
Mezitím předehřejte troubu na 200 °C Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct mi-nut dokřupava.
1
Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu. Osolte a nechte dvacet minut probublávat.
2
Mezitím předehřejte troubu na 200 °C Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct mi-nut dokřupava.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.