Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečené těstoviny s tuňákem
Albert logoAlbert logo
  • Zapečené těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem

Zapečené těstoviny s tuňákem

Snadné
46-60 minut
4/5
Italská

Ingredience4 porce

4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Rajčata krájená v plechovce 1,2 kg
  • Česnek 2 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Těstoviny penne 500 g
  • Sůl
  • Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 360 g
  • Ementál bloček 250 g
  • Sýr strouhaný
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Rajčata krájená v plechovce 1,2 kg
  • Česnek 2 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Těstoviny penne 500 g
  • Sůl
  • Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 360 g
  • Ementál bloček 250 g
  • Sýr strouhaný

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty.
3
Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
4
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě.
5
Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete.
6
Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty.
3
Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
4
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě.
5
Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete.
6
Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 5 dní

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.