Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky... více o Obalovaný asijský květák z trouby
Květáky zbavte listů a dejte do velkého hrnce s vroucí vodou, povařte je 10 minut. Vylovte a nechte chvíli zchladnout. Malým ostrým nožem vyřízněte co... více o Nadívaný pečený květák
Listové těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme mokrým nožem (smočte po každém řezu) na osm stejných čtverců. Doprostřed každého kusu dáme kávovou... více o Jogurtové šátečky s marmeládou Theodor
Špek a cibuli pokrájíme nadrobno a společně osmažíme lehce dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu, drcený kmín dle chuti, promícháme a... více o Dušený květák na špeku
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova.... více o Dušený uzený květák s těstovinami
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do... více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Do mísy dejte jogurt, přidejte vajíčka, rum, nastrouhanou citrónovou kůru a vše důkladně dohladka rozmíchejte. Pak přidejte prosátou mouku smíchanou s... více o Jogurtové koblížky se skořicí
Vejce vyšleháme s cukry, přidáme vidličkou rozmačkaný zralý banán, jogurt, rum a dobře promícháme. Přisypeme hladkou mouku s kypřidlem a řádně... více o Rychlé jogurtové koblížky s banánem
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout. K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od... více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Vařené brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme a dáme do mísy, kde je dochutíme dle chuti solí, kořením nebo bylinkami, přidáme vajíčka, drobně... více o Brokolice/květák v bramborovém těstě
Nivu nastrouháme do misky, přidáme vejce a trošku mléka, promícháme, přilijeme zbylé mléko, rozetřený česnek a pepř. Vsypeme polohrubou mouku s... více o Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Květák rozebereme na menší díly a uvaříme na skus v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Pokrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném tuku si... více o Květák na mozeček s uzeným masem
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat. Na kousku másla nebo oleji si osmažíme dosklovata... více o Květák s těstovinami ala mozeček
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,... více o Smažený květák s domácím dipem
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
Kuře položíme hřbetem nahoru a nožem nebo speciálními nůžkami na drůbež ho po celé délce páteře rozřízneme/rozstříhneme a páteř celou odstraníme.... více o Kuře pečené naplacato v limetkovo-zázvorové marinádě
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy. Na... více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle... více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou velkou cibuli dosklovata, ke které následně přisypeme na nudličky pokrájenou slaninu a... více o Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na... více o Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Porce filetů osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do bílého jogurtu, ochuceného česnekem a zázvorem, přidat můžeme i maličko čerstvě nastrouhané... více o Pikantní jogurtové filé
Na malém množství oleje osmažíme v kastrolu, drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Pak přidáme mleté maso, které za častého míchání necháme oddělit a... více o Květák v mletém mase dušený
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi... více o Pečený květák s kari
V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Do... více o Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete... více o Gratinovaný květák
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák (brokolici) rozebereme na růžičky, ze kterých odstraníme co nejvíce košťálu, které krátce (dle velikosti růžiček) povaříme v osolené vodě cca 1... více o Grilovaný květák (brokolice)
Brokolici nebo menší květák rozebereme na růžičky, košťál pokrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme... více o Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená
Maso si nakrájíme na kostičky. Připravíme si marinádu na maso smícháním všech ingrediencí a důkladně rozmícháme. Maso zalijeme marinádou, důkladně... více o Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě
Vařená poleva (toping): 80 gramů másla dáme do kastrůlku s 3 lžícemi mléka, 80 gramy moučkového cukru smíchanými s 2 lžícemi čokoládového pudinku v... více o Jogurtové poháry - rychle a chutně
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na... více o Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme (hlavně vepřové), jemně osolíme a potřeme nebo namočíme v kořeněné Tandoori směsi, ve které necháme řízky... více o Jogurtové Tandoori Masala řízky
Květák či brokolici rozebereme na růžičky, které obalíme v plátcích šunky a klademe do máslem vymazaného pekáče. Dáme péct na 10-15 minut do... více o Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
1. Dáme si vařit těstoviny dle návodu. 2. Nastrouháme cuketu na malé proužky a naložíme na cca 5 minut do sójové omáčky. 3. Na pánvi si rozpálíme olej... více o Rychlé bezmasé těstoviny
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo. Na oleji ve větším hrnci necháme... více o Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se... více o Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Maso lehce naklepejte a osolte. Česnek prolisujte a smíchejte s pivem, medem, tymiánem a nakrájenými chilli papričkami. Maso naložte do marinády a... více o Grilované pikantní kotlety v pivní marinádě s česnekem
Všechny ingredience smíchejte, až se vytvoří taková kašovitá hmota. Do ní naložte kuřecí maso (steaky, medailonky nebo třeba i křidýlka). Marinujte... více o Kuře v hořčičné kari marinádě
Předvařený květák hrubě pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata, strouhaný sýr, uzeninu, bylinky nebo jiné ingredience, které máme rádi.... více o Zapékaný květák nejen s rajčaty
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný... více o Květák s mletým masem po boloňsku
Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky,... více o Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané
Na trošce oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu a nakonec i nasekaný česnek nebo česnekové výhonky. Krátce... více o Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Květák uvaříme, asi 5 minut, poté rozdělíme na růžičky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Smetanu rozmícháme se zapékací směsí například... více o Zapečený květák se sýrem
Smícháme ingredience na marinádu a naklepané maso v něm necháme, nejlépe přes noc, marinovat. Pak rozpálíme pod grilem grilovací pánev a kotletky... více o Vepřové maso v lepkavé marinádě
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací... více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě
V míse smícháme jogurt, vejce, cukry, máslo, skořici, citronovou kůru, přidáme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme pokrájená jablka... více o Jogurtové muffiny
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme... více o Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájenou... více o Květák se slaninou v bešamelu s nivou