Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr,... více o Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a měkkým máslem dohladka. Přidáme a dobře... více o Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Studené nasekané máslo, prosátou mouku a sůl zpracujte v drobenku, do které přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání a vše rychle zpracujte v hladké... více o Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou... více o Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15... více o Slaný žampionový trhanec
Rozinky nasypeme do misky a zalijeme je trochou rumu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, cukr a... více o Císařský trhanec
Namlátit maso na 1/4 výšky, obalit ve strouhance, odložit a nechat 10 min odpočinout. Rozehřát olej na střední teplotu, po rozehřátí přidat prsa a... více o Řízek s citronovou šťávou
Mléko s polovinou cukru a solí přiveďte k varu. Teplotu snižte a za stálého míchání vsypte krupičku. Vymíchejte hladkou hustou kaši. Pak do ní... více o Krupicový nákyp s jablky
Zralé jahody umyjeme, zbavíme stopek, podusíme doměkka a prolisujeme. Zalijeme vařicí vodou, přidáme jablečnou šťávu, cukr, vanilku, trošku soli a... více o Jahodová polévka s jablečnou šťávou
1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. 2. Z... více o Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha
Tuto zálivku si na salát dělám nejčastěji a nejraději. Bohužel odjakživa dělám skoro vše od oka, a tak je množství jednotlivých ingrediencí pouze dle... více o Medovo - hořčičná zálivka s limetkovou šťávou
Cukr s máslem utřeme, přidáme žloutek, rozdrobený nebo nastrouhaný tvrdý tvaroh, smetanu, špetku soli, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme... více o Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Hlávkový salát nakrájíme najemno,mrkev a okurku nastrouháme. Přidáme citrónovou šťávu a řeřichu a smícháme.... více o Salát s citrónovou šťávou a řeřichou
Na pánev rozehřát máslo, do něj vsypat krupici a krátce osmahnout, dát celé vajíčko a vařečkou míchat a trhat na kousky, poté dát do polévky.... více o Trhanec do polévky
1. Do mléka vsypeme polovinu cukru, který v mléce rozpustíme. Potom přidáme vanilkovou dřeň a zvolna přivedeme k varu. Když se mléko vaří, tenkým... více o Krupicový nákyp s ovocným kompotem
Jáhly třikrát spařte vařící vodou. Nakonec je zalijte 600 ml vody a dejte vařit, až změknou. Do uvařených jáhel vmíchejte sušený rýžový nápoj, který... více o Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Oba cukry vyšleháme s vejci, přidáme mouku, sůl, mléko a vymícháme řídké těsto. Nalijeme jej na vymazaný plech a posypeme jablky. Pečeme v troubě... více o Jablečný trhanec
Krůtí prsíčka nebo libové vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kousky, trochu osolíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Očistíme a najemno... více o Masíčko s citronovou šťávou
Dýni nakrájíme, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Vaříme asi 1 minutu. Potom rychle odstavíme a do horkého přidáme 1 lžičku... více o Dýňový kompot s ananasovou šťávou
Houby nakrájíme na plátky, podusíme na másle. Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, houby a sníh z bílků. V... více o Houbový trhanec
Vločky opražíme na suché pánvi, necháme vychladnout, rozmícháme vločky, mouku, podmáslí, mléko a 1 lžičku soli, oddělíme žloutky od bílků a žloutky... více o Slaný trhanec s fazolkami
Motto: "Tato ranní droga sílu má jak doga!!!" Doporučený postup: řepu omyjeme štětkou a spolu s mrkví namočíme do studené vody. Omyjeme víno. Z jablek... více o Ovocný salát se šťávou
Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a na válu vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky, které rozdělíme na stejně velké části. Rukou... více o Olešanský trhanec
Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým... více o Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží
Ve lžíci mléka rozmícháme nápojový prášek, přidáme k tvarohu a vyšleháme. Pak přidáme vyšlehanou Ramu Cremefine a promícháme. Tento krém navrstvíme na... více o DIA krém s ovocnou příchutí
Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na větší... více o Trhanec II.
Z mouky, vajec a vody připravíme tuhé těsto, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím připravíme masovou náplň. Kuřecí maso... více o Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou a bazalkou
Do studeného mléka vsypeme krupici, ořechy, cukr a dobře promícháme. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce. Nakonec přidáme prášek do pečiva... více o Dort z jednoho vejce - krupicový
Krupičku namočíme do mléka asi na 20 minut, potom přidáme špetku soli a za stálého míchání uvaříme řídkou kaši. Hrneček s kaší pak přendáme do vodní... více o Krupicový pudink s malinami
Vločky zalijeme vroucí vodou a vroucím mlékem a necháme hodinu bobtnat. Pak vmícháme žloutky, cukr, strouhanku, máslo a nakonec tuhý sníh z bílků.... více o Vločkový trhanec
V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku, přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto... více o Císařský trhanec
Máslo utřeme se žloutky, přidáme sladký měkký tvaroh, citrónovou kůru, cukr a nakonec přidáme postupně tuhý sníh z bílku a mouky. Těsto vlijeme do... více o Tvarohový trhanec
Slaninu nakrájenou na proužky rozškvaříme. Žloutky, mléko, tvaroh, špetku soli a mouku vyšleháme dohladka. Přidáme slaninu, nastrouhaný sýr,... více o Sýrový trhanec
Maliny s cukrem a šťávou z citrónu propasírujeme a dostaneme ovocnou polevu, kterou nalijeme okolo hlubokého talíře. Broskve oloupeme, nakrájíme na... více o Broskvová růžice s malinovou šťávou a zmrzlinou
Tvaroh prolisujeme, utřeme s vejcem, žloutkem a máslem, mírně osolíme, smícháme s prosátou moukou a zpracujeme v tužší těsto. Z těsta vyválíme váleček... více o Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou
Česnek utřeme se solí a promícháme s paprikou. Kuře rozporcujeme a připravenou pastou potřeme. Podlijeme je malým množstvím vývaru z masoxu a pod... více o Kuře s pomerančovou šťávou
Do vařícího mléka vsypeme krupici, osolíme, dobře promícháme a necháme 30 minut stát. Housky pokrájené na kostičky osmažíme na másle. Do těsta... více o Krupicový knedlík v ubrousku
V mléce rozšleháme krupici, cukr, sůl, žloutky a přidáme citronovou kůru. Vyšleháme sníh z bílků a přidáme do těsta spolu s vypranými rozinkami.... více o Trhanec