Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Všechny ingredience kromě parenice dobře vymícháme v misce, můžeme trošku osolit. Parenici nastrouháme najemno a zlehka vmícháme do pomazánky.... více o Luxusní pomazánka z uzené parenice
Zeleninu očistěte, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a papriku pokrájejte na malé kostičky. Nejlépe v litinovém hrnci rozehřejte dvě lžíce... více o Mleté hovězí na salátu
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky. Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,... více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Hořčici, kečup, worcester a lák vymícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout.... více o Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Po uvaření scedíme. Během vaření si na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek... více o Uzené šťouchané brambory s pórkem
Mladou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy i se slupkou. Pokrájíme si uzené maso na jemno a sýr nastrouháme na struhadle. Je jedno, zda... více o Uzené cuketové placičky
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso... více o Uzené se zelím
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku. Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran... více o Halloumi z grilu na salátu
3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a s moukou orestujte na světlou jíšku, zalijte vývarem a rozšlehejte. Vařte asi 20 minut, poté oslaďte, přidejte... více o Uzené s křenovou omáčkou
Makrelu očistíme od kůže a kostí a dáme do mísy. Přidáme pomazánkové máslo (nebo mascarpone), hořčici (lze i dijonskou), cibuli, sůl, pepř. Vše dobře... více o Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který jsme předtím jednoduše vložili na 30 minut do... více o Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety ... více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Na páře připravíme brokolici. Mezitím si pokrájíme na drobné kostičky kolečka šunky a plátky ementálu, rajčátka na půlky, jarní cibulky najemno.... více o Brokolicový mix
Brokolici dáme spařit do vroucí vody na cca 3 minuty. Pak propláchneme studenou vodou. Rozebereme na drobné kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na 1... více o Uzené s brokolicí
Brambory omyjeme, větší přepůlíme a vaříme. Po asi 10 minutách přidáme kukuřičné klasy a vaříme dalších 8-10 minut, dokud se brambory nedovaří.... více o "Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice
Nakrájíme si ovoce (kiwi i oloupeme). Dáme do připravené mísy. Zalijeme polovinou velikého bílého jogurtu, přidáme cukr. Zamícháme. Je hotovo.... více o Ovocný salát mix
Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře... více o Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Smícháme pudinkové prášky, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva. Přilijeme mléko s olejem, dobře promícháme a nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků... více o Pudinková bábovka mix
Na pánvi bez oleje osmahnu na kolečka nakrájené žampiony, přidám vodu a chvíli podusím. Přidám na kostky nakrájené tofu, hrášek a olivy (kraju podélně... více o Uzené tofu na kari
Všechno ovoce nakrájíme na malé kousky a smícháme v misce. Lžící dobře promícháme a smícháme se šlehačkou. Šlehačku také v salátu promícháme.... více o Ovocný mix salát
Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem... více o Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Všechny druhy sýrů pokrájíme na středně velké kousky, dáme do mísy, zakápneme olejem, promícháme. Kapii scedíme (lák ponecháme), pokrájíme na kostičky... více o Sýrový mix - salát
Zelí pokrájené na slabé nudličky dáme do mísy, posypeme cukrem a v prstech pomačkáme, aby pustilo šťávu a mírně změklo. Do mísy přidáme k zelí... více o Zeleninovo-zelný mix
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát... více o Smažený losos na salátu
Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a... více o Grilované chobotnice na rukolovém salátu
V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme pokrájenou mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka (na skus). Pokud je mrkev... více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Nejdříve si opláchneme maso a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy či hlubokého talíře a začneme marinovat. Maso můžeme rozdělit na dvě a více... více o Kuře mix kultur
Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby... více o Kusový mix - zavařená zelenina
Uzené maso uvaříme do měkka, nakrájíme na plátky. Švestky přes noc namočíme a pak uvaříme ve vodě, do níž přidáme povidla, koření a špetku soli.... více o Uzené s trnčenicí
Prsa pokrájíme na nudličky, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme je v misce alespoň hodinu odpočinout. **Mezitím si připravíme špenát na... více o Kuřecí na špenátovém salátu s jogurtovou omáčkou
V mixéru rozdrtíme 15 dkg arašídů - najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, žervé, solí, mletou paprikou, worcestrovou omáčkou a tabascem. Chilli... více o Ohnivé kuličky na ledovém salátu
Maso nakrájíme na malé proužky, jemně osolíme a opepříme a opečeme na oleji do zlatova. Po opečení vložíme do salátové mísy. Přidáme na kostky... více o Kuřecí salát mix
Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a... více o Uzené maso na pivě
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostky, vyškvaříme a přidáme nakrájený pórek. Podusíme do měkka. Potom přidáme... více o Těstovinový mix
Uzené maso nakrájíme na plátky. Na tuku (lepší je sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, promícháme, opečeme na tom plátky masa,... více o Uzené maso zapečené v pivním těstíčku
Salát, rajčata, okurek, ředkvičky, papriku a jarní cibulku nakrájíme na středně velké kousky (podle libosti), mrkev nastrouháme a všechno dáme do mísy... více o Zeleninový salát MIX
Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně na jemno... více o Karbanátky z uzené makrely
Z uzeného plecka odstraníme síťku. Uzené nakrajíme na asi centimetrové porce, které nedořežeme, aby maso zůstalo v celku. Zabalíme do alobalu a dáme... více o Uzené maso v alobalu
Koleno opláchneme a dáme vařit pod pokličku s cibulí, česnekem a kořením. Když je maso měkké, tak ho vytáhneme a vykostíme. Vývar scedíme. Vykoštěné... více o Pečené uzené koleno
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a čisté maso dáme vařit do nálevu. Ten si připravíme z 1 dílu octa, 3 dílů vody, pepře, nového koření a bobkového listu.... více o Salát z kuřete na způsob rybího salátu
Brambory nakrájíme na tenké plátky. Poté nastrouháme sýr, nakrájíme uzené maso na malé kostičky, vše smícháme a necháme odležet v lednici asi 10 minut... více o Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
Listy hlávkového salátu omyjeme a poté vložíme do hrnce, přilijeme vodu (přiměřeně k velikosti salátu) a vaříme do té doby, než jsou listy měkké ... více o Polévka z hlávkového salátu
Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme normálně v trojobale jako řízek a usmažíme. Jedla jsem u známých a bylo to překvapivě dobré. K tomu jsme požírali... více o Uzené jako řízek
Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve... více o Uzené maso na česneku
Semínka v misce zalijeme vodou a namočíme přes noc. Druhý den rozmixujeme spolu s ostatními přísadami. Použil jsem mražený česnek i petrželovou nať,... více o Fajnový mix na topinky a do salátů
Borůvky rozdrtíme, smícháme se solí a pepřem a směsí potřeme celé maso. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a opečeme ho ze všech... více o Uzené kotlety s kaštany
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do kterých jsme... více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Uzené koleno dáme do římského hrnce nebo jakéhokoliv pekáčku, Moravanky vylejeme kolem masa včetně nálevu!!! A pečeme zakryté v troubě až to měkka.... více o Uzené koleno
Vše rozšlehat a dát vařit za stálého míchání. Až začne čpět vůně octa, dát vychladnout. Většinou přidávám velkou sklenici majonézy, ale to je dle... více o Úža zálivka do bramborového salátu mého pantáty
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené... více o Zelené natě do salátů