Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a... více o Smažené krůtí řízky
Játra dobře očistěte od žilek a blanek a nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm. Cibuli pokrájejte na kostičky, česnek nasekejte, z poloviny tymiánu... více o Drůbeží paštika s tymiánem a pomerančem
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslové dýně podélně rozpulte, u dýní hokkaidó seřízněte vršek se stopkou. Vydlabejte semínka. Dýně naskládejte na plech... více o Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Nejdříve připravíme masové kuličky: mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř, velmi jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše řádně... více o Rozlétané plněné papriky
Velký hrnec naplňte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařené uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte... více o Plněné bramborové knedlíky se špenátem a cibulkou
Kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a dáme do misky. Přidáme hrubě nastrouhanou uzenou mozzarellu, nadrobno pokrájená sušená rajčata nebo kapii ... více o Kuřecí řízky s mozzarellou
Cukety omyjte, podélně rozpulte a semínka vydlabejte lžičkou. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte, petrželku nasekejte, sýr nastrouhejte... více o Cukety plněné mletým masem
V míse smíchejte maso, vejce, nadrobno nasekanou jarní cibulku, většinu petrželky a na velmi malé kostičky pokrájené pečivo. Směs dochuťte solí a... více o Kapie plněné kuřecím masem
Nejprve povařte rýži. Vhodíte ji do vroucí vody a nechte 4 minuty vařit. Rýži slijte, propláchněte studenou vodou a nechte ji vychladnout. Následně se... více o Plněné papriky
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko. Připravte... více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Výpečky si připravíme dle vlastní chuti, tak jak jsme zvyklí a jak nám chutnají. U nás se k masu přidává hodně cibule, drcený kmín, pepř, někdy česnek... více o Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle... více o Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme strouhaný sýr, drobně pokrájený medvědí česnek, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme... více o Kuřecí řízky se sýrem a medvědím česnekem
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli,... více o Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Vody dáme jen těsně nad brambory a vaříme doměkka, pod poklicí. Po uvaření brambory... více o Bramborové placky plněné masem
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Vejce vyšleháme se solí dle... více o Sládkovy řízky (pivní těstíčko)
Telecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou. Vejce... více o Pařížské telecí řízky
Z telecího masa nakrájíme plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v... více o Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Krátce před koncem vaření naskládáme na brambory růžičky brokolice a vše... více o Brambory a řízky s brokolicí se sýrem
Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme, přidáme vejce, mouku a dobře promícháme. Mouky dáme tolik, abychom vytvořili vláčné... více o Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Cibuli nasekejte nadrobno, asi 3 minuty restujte na troše oleje. Přidejte maso, důkladně ho rozmělněte vařečkou a ze všech stran orestujte. Přidejte... více o Cukety plněné mletým masem
Chystáme den předem: Granulát zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylijeme, napustíme novou a... více o Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Očištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů,... více o Řízky z václavek
Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, osolíme dle chuti a promícháme. Pak dle potřeby přidáme mouku,... více o Bramborové taštičky plněné masem
Nejprve začneme zelím, které zabere nejvíce času. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme cuk a počkáme až se rozpustí, mírně do hněda. Potom přidáme na... více o Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Papriky nasucho opečeme v troubě na pánvi nebo grilu, dáme pod pokličku nebo do igelitového sáčku a necháme spařit, aby šly dobře oloupat. Po... více o Smažené plněné papriky
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do... více o Plněné batáty
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme krátce předvařenou kapustu, kterou jsme vymačkali od přebytečné vody a drobně... více o Kuřecí řízky s kapustou
Feferonky podélně rozkrojte na půl a očistěte Smíchejte ovčí sýr s kořením a mozzarellou a touto směsí plněte feferonky Rozehřejte troubu na 180... více o Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a mozzarelou
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, která mícháme do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a... více o Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Vymačkané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek,... více o Řízky v zelném těstíčku
Kuřecí stehenní řízky jen lehce naklepejte rukou a z obou stran osolte a opepřete. Do misky dejte strouhanku, na jemno mleté vlašské ořechy,... více o Stehenní řízky v ořechovém kabátku
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso). Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Plněné žampiony mletou směsí
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká... více o Prezidentské řízky na bramborách
Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky... více o Zabijačkové řízky v chlebové strouhance
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou. Na lžičce ghí či jiném... více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Těstíčko: vejce vyšleháme se solí a pepřem, přilijeme mléko, přisypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko, do kterého přisypeme drobně pokrájenou šunku... více o Řízky v šunkovém těstíčku
Plátky masa osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Obalíme ve strouhance, kterou na řízky trošku přimáčkneme, pak tu přebytečnou mírně oklepeme.... více o Zeleninové řízky naruby
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",... více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
V misce prošlehejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Filety naskládejte kůží dolů do mísy a zalijte připravenou marinádou. Přes noc nechte... více o Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Krůtí medajlonky nasolíme, obalíme v trojobalu, tj. v hladké mouce, vejci, strouhance a osmažíme dozlatova. Nakrájíme si zeleninu na salátek,... více o Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Plátky krkovičky po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, z jedné strany opepříme a osolíme a na druhou stranu plátku položíme nitě... více o Řízky od Malé Fatry
Maso očistíme, naklepeme. Poté nasolíme z jedné strany a z druhé strany okořeníme grilovacím kořením. Kdo chce může i popepřit. Na připravné maso... více o Plněné kuřecí rolky ve slanině
Kuřecí prsa nebo silnější plátky kotlet... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, tím vytvoříme hlubší kapsy (kotlety po prokrojení ještě lehce... více o Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou
Hořejšek croissantů prořízněte a vydlabejte v nich prohlubně. Slaninu pokrájejte na kostičky a na pánvi ji vypečte dozlatova. Do mísy nahrubo... více o Plněné croissanty
Krkovici nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné a přes fólii je lehce rozklepejte. Mouku důkladně osolte a opepřete, vejce prošlehejte v prostorné... více o Smažené řízky z krkovice
Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku a hrubě nastrouhaný uzený sýr, osolíme, opepříme a... více o Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou šunkou
Batáty vydrhněte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou, díky tomu bude moci během pečení unikat pára. Pečte je v troubě předehřáté na 200°C asi... více o Plněné batáty