Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,... více o Svíčková z kuřete
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte omyté brambory do poloměkka (poznáte to podle toho, že když vpíchnete špičku nože, brambor klade trochu odpor -... více o Pravé italské bramborové gnocchi
Na sádle v kastrole bez pokličky pražíme nakrájené zelí (zelí dáme dost, zmenší totiž objem), osolíme a opepříme. Když začíná nabírat hnědou barvu ... více o Zelné flíčky
Na troše oleje (já dělám ve woku, takže stačí opravdu lžíce) zprudka opečeme krůtí prsa nakrájená na kostky. Mezitím si necháme okapat žampiony,... více o Krůtí ragú se žampiony
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience, necháme asi hodinku proležet (když nestíháte, dá se v klidu připravit i bez... více o Kuřecí "čína" s kari
Starší chleba nakrájíme na krajíce a krajíce na obdélníčky. Na krájíme tenké plátky špeku, uzeniny, rozebereme cibuli a nakrájíme na kousky.... více o Špíz chudého rytíře
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, z ostatních surovin zpracujeme marinádu. Řízečky necháme v marinádě přes noc odležet. Tvrdý sýr nastrouháme na... více o Kuřecí řízečky v sýrovém obalu
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na čtverce (2x2 cm).... více o Čína v mikrovlnce
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny a přidáme nastrouhaná jablka. Směs necháme 10 minut stát. Pak přidáme máslo, kakao, mouku s práškem do pečiva,... více o Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Přísady na marinádu dobře promícháme, zalejeme řízky a naložené v míse a necháme v chladu 12 hodin. Potom řízky na oleji opékáme z obou stran.... více o Majonézové řízky
Zeleninu na sucho rychle opražíme, stáhneme z ohně, osolíme, ochutíme omáčkou. Rýžové papíry navlhčíme, položíme na desku. Do středu každého papíru... více o Závitky v rýžovém papíru
Na špejle napichujeme střídavě kolečko klobásy, cibule, plátek slaniny a kousek hlívy. Celé šašliky obalujeme ve vejcích, mouce a strouhance a smažíme... více o Šašlik z hlívy
Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na... více o Placky z kysaného zelí
Žloutky, vodu, olej, cukr - ušleháme a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh. Upečeme piškot. Krém: ze 150 g cukru uvaříme karamel,... více o Karamelové řezy IV.
Rajčata, okurku, papriku a nivu nakrájíme na kostičky, olivy a pórek na kolečka. Přidáme olivový olej, citrónovou šťávu, worchestr, oregáno, bazalku,... více o Řecký salát a la ENKI
Omytého lososa očistíme od šupin, osolíme, potřeme česnekem, kmínem, zakapeme cirtonem a olejem a necháme v chladu cca 2-4 h. Poté obalíme v mouce ... více o Pečený losos
Na pánvi, na trošce olivového oleje osmahneme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Jak začne zlátnout, přidáme na kolečka nakrájený pórek (pouze bílou... více o Fazolová Worchesterovka
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, potřeme jemně hořčicí. V pánvi rozehřejeme olej, na který klademe plátky krkovičky a zprudka opečeme. V hrnečku s... více o Krkovička za 50 minut
Do mísy dáme ohřát mléko a v něm rozpustíme tuk a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné směsi rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku,... více o Kulatky s posýpkou
Máslo s karamelovými bonbony rozpustíme, potom vmícháme burizony, vznikne tužší hmota, kterou dáme do srnčího hřbetu a a rozetřeme. Dáme do chladna... více o Burizonová dobrotka
Kuřecí maso nakrájíme a dáme na rozpálený olej, zmírníme a pod pokličkou necháme "zbělet", občas promícháme, přidáme jablko (oloupané, bez jadřince,... více o Kuřecí směs Indie
Smícháme všechny ingredience kromě šlehačky a vytvoříme pastu. Kotlety nařízneme, jako kdyby jsme je chtěly nakrájet na porce, ale nedokrojíme, takže... více o Fanouškovy kotlety
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený... více o Játra na kyselo
Rozpálíme na pánvi 2 lžice oleje a přidáme naklepané a osolené kotlety. Upečeme do měkka, vyjmeme a do výpeku dáme hořčici a povaříme. Vznikne... více o Kotletky v hořčičné omáčce s bramboráky
Těsto: žloutky s cukrem ušleháme, postupně přidáme horkou vodu, po lžičkách zašleháme kávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků.... více o Koláč císařovny Sisi
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný... více o Ořechová buchta s jahodovým želé
Smíchat mouku s práškem do pečiva a do perníku, s cukrem a kakaem. Přidat vejce, mléko a olej. Med, nastrouhaná jablka a ořechy tam být nemusí, ale... více o Jindřiščin perník
Máslo utřít se 150 g cukru a žloutky + 5 lžíc horké vody do pěny. Z bílků a 75 g cukru ušlehat sníh. Smíchat mouku s práškem do pečiva. Po lžících... více o Trojbarevná bábovka
Cibuli nakrájíme na malé kousky a necháme na trošce másla zesklovatět, pak přidáme na nudličky nakrájou šunku a necháme chvilku smažit (ne dohněda).... více o Kuřecí kapsa s oregánem
Vše rozmícháme a smažíme na troše oleje. Přebytečný olej vysušíme ubrouskem. Je to jenom chuťovka, nenahradí jídlo.... více o Placičky z kukuřice
Do mouky vmíchat cukr, prášek do pečiva, rozdrobit tuk a vejce. (Popř. trošku mléka). Vypracovat hladké těsto a nechat chvíli v lednici. Mezitím... více o Nedělní jablečný koláč
Žloutky vymíchat s cukrem do pěny, přidat ostatní suroviny a nakonec vmíchat ušlehané bílky. Rychlovka, když návštěva klepe na dveře. Samozřejmě se... více o Šlehačková bábovka II.
Ingredience zpracovat a nalít do kuláté formy na koláč. Výborné jsou na tom čerstvé borůvky nebo jahody. Posypku nadrobit na ovoce a péct při 180-190... více o Jogurtový koláč II.
Tvaroh smíchat s moukou, Herou a práškem do pečiva. Zpracovat na vále v hladké těsto, dát do ledničky na 1/2 hodiny. Pak vyválet obdélník asi 2 mm... více o Tvarohové šátečky V.
Do kastrolku rozpustit máslo a do něj přidat hrnek mléka. Do mísy 2 hrnky cukru, 2 lžíce kakaa. Máslo s mlékem nalít do cukru s kakaem. Rozmíchat a 1... více o Rychlá buchta s kokosem
Všechny ingredience zamíchat, nakonec vmíchat majolky. Je výborná i samotná, ale může se polévat citronovou nebo čokoládovou polevou, nebo posypat... více o Majonézová buchta
Spodní těsto (hnědá barva) se vypracuje na vále a rozmačkává se na plech vyložený pečícím papírem. Prostřední těsto (bílé) se vymíchá v míse a nalije... více o Trojbarevná buchta
Ze surovin připravit těsto, nechat v mrazáku. 2/3 nastrouhat na pečící papír na hrubém struhadle. Trochu utlačit. Rozdělit na to stejnoměrně náplň a... více o Aleniny řezy
Do majonézy nastrouháme na jemno jablko, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou ciluli a podle potřeby osolíme. Zásadně nepepřit či přidávat česnek.... více o Pajdum
Rozválíme pláty listového těta, potřeme kečupem, posypeme kořením na pizzu, poklademe salámem, nastrouaným sýrem i jinými ingrediencemi (dávala jsem... více o Slané jednohubky z listového těsta
Dno remosky nebo pekáčku poklademe na kolečka nakrájenou cibulí. Kuřecí prsa z jedné strany osolíme a okořeníme kari kořením a naskládáme na cibuli... více o Kuřecí prsíčka zapečená s broskvemi
Z ingrediencí na těsto si připravíme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu rozležet. Poté vyválíme a položíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo... více o Tvarohovo-ananasové řezy
Z ingrediencí na těsto vypracujeme vláčné těsto, je-li suché přidáme mléko. Vyválíme ho a přeneseme na vymaštěný plech. Na více místech propíchneme... více o Kokosový moučník
Utřeme máslo s cukrem, vejci a rumem, poté přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Promícháme a nakonec vsypeme sáček Milánské směsi. Vlijeme... více o Italská bábovka
Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z meruňkového kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny... více o Ovocné mléčné želé
Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme.... více o Majonéza z vařených vajec
Na pomoučení tác vyválíme do placky listové těsto, na které rozmažeme kečup. Poté pokládáme šunku a posypeme sýrem. Na konec ochutíme kořením. Placku... více o Pizzové šneky
Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené nožky a podusíme. Směs necháme vychladnout,... více o Žampiony plněné brynzou
Na oleji osmahneme cibuli, zasypeme moukou, opečeme, přidáme proužky slaniny, plátky česneku, feferonky a ještě krátce opečeme. Přisypeme předem... více o Ostrá polévka na posilněnou