Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů... více o Smažený kapr bez kostí
Do pevně uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami. Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte jej na klínky, obojí... více o Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem
Hermelíny podélně rozkrojíme, v řezu potřeme pastou z nadrobno nakrájených švestek, prolisovaného česneku, ořechového másla a rozmarýnu a zpět... více o Perníkový hermelín
Skvělá chuťovka k vínu i k pivu na léto. Sýr nakrájíme na větší kostky (o hraně cca 1,5 až 2 cm). Pak si nakrájíme i další ingredience – olivy, cibuli... více o Nakládaný sýr (balkánský / feta)
Nivu a máslo prolisujte přes jemné žíněné síto (jemné síto) přímo na dezertní talířek.... více o Třená niva podle ČSN
Hermelín si rozkrojím na dvě kolečka a dovnitř přidám grilovací koření, cibuli a anglickou slaninu. Přiklopím okořeněnou (vnitrní stranou) druhou... více o Plněný hermelín na grilu
Plátky ovčího sýra osolte a posypte kořením. Nechte asi půl hodiny odležet, pak ogrilujte z obou stran. Můžete zabalit do alobalu a grilovat v něm.... více o Grilovaný ovčí sýr
Nivu pokrájíme na zhruba centimetr silné plátky. Ty obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pak ještě jednou ve vejcích a... více o Smažená Niva v trojobalu
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,... více o Smažený květák s domácím dipem
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky.... více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Hermelíny si nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte... více o Hermelín nakládaný po znojemsku
Kapří filety nakrájejte na 4 porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet. V robotu rozdrťte krajíce toustového chleba, můžete je také... více o Smažený kapr
Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.... více o Kdoulový sýr ze slupek
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme... více o Celer smažený v kořeněné tempuře
Sýr nakrájejte na kostičky, česnek na čtvrtky. Do každé sklenice dejte vrstvu sýra, ochuťte chilli vločkami a pepřem, dejte kousek česneku. Zopakujte... více o Naložený kořeněný ovčí sýr
Tvaroh rozmíchejte s pivem, přidejte kmín, papriku, česnek a dochuťte solí s pepřem. Důkladně promíchejte. Přikryjte fólií a nechte v ledničce uležet... více o Pivní sýr
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest
Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a... více o Chřest v tempuře smažený
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a... více o Chřest smažený v trojobalu
Množství slaniny a chřestu záleží na počtu strávníků. Bílý chřest oloupeme a omyjeme, zelený stačí jen omýt. Chřest dáme povařit do osolené vody na 5 ... více o Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Červenou řepu si očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy). Necháme vychládnout a nakrájíme na plátky.... více o Grilovaný hermelín s červenou řepou
Řapíky celeru používáme zásadně čerstvé, křehké a křupavé. Pokud použijeme starší, seschlé a gumové, budeme tahat z pusy vlákna řapíků, které nám... více o Smažený řapíkatý celer
1. Z 300g těsta vyválíme kulatý plát o 2 cm větší než koláčová forma 2. Plát dáme do formy vypláchnuté vodou a propícháme ho vidličkou 3. Těsto... více o Mámin sýr-šunkový koláč
Z hladké mouky, vody, droždí a oleje si připravíme pizza těsto, které dáme na cca 5 minut odpočinout do ledničky. V této fázi si rozehřejeme troubu na... více o Plněný hermelín v pizza kabátku s plněnými žampióny
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a nasekáme si česnek. Hermelíny rozkrojíme v půlce. Dalších asi 5 stroužků si prolisujeme, připravíme si chilli a... více o Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Na tento recept, jak Láďa Hruška upozornil, musíme použít tvaroh pouze v pozlátkovém obalu! NE TEN Z VANIČEK. A zde je jednoduchý postup: Celé dvě... více o Domácí pivní sýr dle Ládi Hrušky
Měkký tvaroh (lepší je kostka než vanička) smíchejte s pivem a uvedeným kořením. Uzavřete sklenice a nechte při pokojové teplotě zhruba 5 dní vyzrát.... více o Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle... více o Hermelín / Camembert v listovém těstě
Jako první, si rozkrájíme kapii na opravdu malé kousky. Přidáme k ní sedm stroužků česneku a deset ostrých chilipapriček. Kápneme k tomu pár kapek... více o Nakládaný hermelín dle Ládi Hrušky
Tvaroh dobře rozmícháme s pivem, kmínem, paprikou, mletým chilli a nandáme do sklenice. Sklenici uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou a necháme... více o Pivní sýr - pikantní pomazánka
Smetanu ušleháme a smícháme ji s jogurty. Osolíme a ještě jednou promícháme. Na hrnec postavíme cedník a na něj dáme kus látky. Poté látku přelijeme... více o Sýr à la Lučina od Ládi Hrušky
Hermelíny rozbalíme a položíme na stůl, špičatým ostrým nožem uděláme do každého 4-5 vpichů, do vpichů zasuneme olivy (černé, zelené, s papričkou) a... více o Hermelín s olivami v pršutu
Základní verze: zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme pokrájené tvarůžky (syrečky), promícháme, nandáme do sklenice a necháme v chladnu alespoň dva... více o Smetanové tvarůžky (syrečky)
1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Celer oloupeme, nakrájíme na stejně silné plátky (cca 6 mm) a dáme krátce povařit do osolené vody s troškou octa nebo citronové šťávy do poloměkka.... více o Smažený máslový celer
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a lehce opečeme na pánvi, aby změkla. Hermelín potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením, granulovaným... více o Kořeněný hermelín z trouby
Tvaroh utřeme v misce s máslem a sodou. Poté necháme 10 minut odležet. Nakonec vmícháme ingredience dle chuti - šunku, bylinky, kapii, žampiony atd. a... více o Domácí tavený sýr - desetiminutová bomba
Uprostřed hermelínu uděláme nožem křížek tak, abychom mohli do vnitřku nasypat grilovací koření. Křížek nesmí být moc velký,abychom hermelín... více o Grilovaný hermelín s toastovým chlebe,
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit... více o Smažený losos s avokádovým pyré
Předehřejte gril v troubě. Datle rozpulte a přibližně 3 minuty prohřejte v kastrůlku s medem. Vmíchejte levanduli. Sýry dejte do zapékacích misek,... více o Kozí sýr s medem a datlemi
Nivu pokrájíme na plátky cca 0,5 cm. Česnek oloupeme a pokrájíme na velmi slabé plátky nebo ho rozetřeme. Plátky česneku pak přitiskneme na plátky... více o Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu
Množství záleží na počtu strávníků. Smetanu ochutíme solí a pepřem a ušleháme. Ještě než bude zcela ušlehaná přidáme křen podle chuti a síly křenu a... více o Sýr a šunka s křenovou smetanou
Hermelíny podélně rozřízneme a na řeznou stranu přitiskneme plátek šunky (velikost si upravíme). Z vajec, piva, mouky, soli a pepře umícháme těstíčko,... více o Hermelín se šunkou v pivním těstíčku
Papriku očistíme a nakrájíme na menší, zhruba 2cm široké a 5cm dlouhé proužky. Na rozpáleném tuku je krátce orestujeme, dokud nezměknou, avšak né... více o Hermelín pečený s paprikou
V misce rozmíchejte kozí sýr s částí najemno nasekané pažitky a dochuťte solí. Vodu s octem přiveďte k varu a opatrně do ní vyklepněte vejce. Vařte 4... více o Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem
Do pomazánkového másla nastrouháme křen (dle chuti) a rozmícháme. Připravíme si nějakou vhodnou nádobu a pak klademe debrecínku, sýr, rozetřeme trochu... více o Dort šunka-sýr
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou(rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky rozehřát. Do... více o Nakládaný pivní Hermelín
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou cibulí(pórkem), doprostřed... více o Hermelín s volským okem
Hermelín rozpůlíme a lžičkou vydlabeme měkký střed. Okraje potřeme chilli pastou(buď obě strany nebo jen jednu) podle toho, jak chceme mít Hermelín... více o Ďábelský Hermelín s česnekem a chilli pastou
Listové těsto rozdělíme na tři díly, které na pomoučněném stole vyválíme do potřebné velikosti, takové, aby se nám do něj povedlo pohodlně zabalit... více o Prokládaný česnekový Hermelín