Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
INGREDIENCE NA KORPUS JSOU UVEDENY NA 2 KORPUSY. Vlastním pouze jednu dortovou formu, proto nejdříve připravím první půlku ingrediencí a během pečení... více o Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Namočit sušené meruňky 24 hodin předem. Druhý den nakrájet namočené meruňky na menší kousky 8-18 ks (nelze odkrojit lžičkou). Rovnat vrstvu piškotů ve... více o Stravitelný dort, základní recept
Den před mletím vyprat kroupy ve sklenici se šroubovacím víčkem, lze míchat tenkým držadlem příboru. Podle množství. Celkem vyprat nejméně 5x, až... více o Himalájská campa cestovní, základní recept
Pražit za denního světla. Suché ovesné vločky nasypat v tenké vrstvě na suché rozehřáté silnostěnné dno nádoby (nerezový hrnec se sendvičovým dnem,... více o Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat... více o Obložený chlum, základní recept
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na hladkou mouku (pevnější výsledek... více o Chalva indická semolinová, základní recept
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ovesnou směs v 0,5 l nádobě zalít... více o Fufu-ovesný valoun, základní recept
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ohřát vodu... více o Ovesné placky prosté, základní recept
Umlít kroupy ve šrotovníku, nebo je utlouct v hmoždíři. Lze umlít do zásoby. Krupici namočit ve vodě 2,5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem.... více o Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím... více o Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.... více o Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní recept
Mixérem zjemnit rýži na krupici, nebo umlít na šrotovníku. Následně namočit rýži do 160 ml vody na 0,5-8 hodin. Hrách namočit zvlášť na 5-8 hodin.... více o Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee).... více o Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s... více o Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Do 0,7 l sklenice namočit světlou pohanku na 2 - 3 hodiny do studené vody (650 ml). Vylít namočenou pohanku do hrnce se silným dnem, vymýt sklenici... více o Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Do 0,7 l sklenice namočit krupici na 20 minut do studené vody (650 ml). Pro lepší výsledek namočit 2 - 3 hodiny. Hrách 2x vyprat v čisté vodě a... více o Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept
1 hodinu před vařením smíchat mouky v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě v 300 ml studené vody kvedláním rozmíchat z mouk záklechtku. Mouky samy skoro... více o Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Do 0,7 l sklenice namočit krupici na 20 minut do studené vody (650 ml). Pro lepší výsledek namočit 2 - 3 hodiny. Vylít namočenou krupici do hrnce se... více o Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept
Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.... více o Matar dal khichdi falešný, základní recept
Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do studené vody. Pouze slijeme vodu přes sítko. Vaříme ze studené vody 850 ml v hrnci se silnějším dnem. Před... více o Ryžogalo falešné, základní recept
Fazole namočíme na 12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody. 10 minut po namočení rýže dáme vařit 230... více o Gallo pinto karibské, základní recept
Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x. Do 600 ml vařící osolené vody nasypat... více o Riži-piži (rizoto), základní recept
Špagety v tenké vrstvě namočit v malém množství vody v pekáčku nebo na pečícím plechu na 20 - 30 minut. Déle ne, nepřijaly by sůl z vody. 10 minut po... více o Progresivní špagety, základní recept
32 hodin před jídlem namočit suchou kukuřici do studené vody ve sklenici se šroubovacím víčkem na 12 hodin. Zvětší objem asi na 1,5 násobek. Do... více o Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Utlouct ječné kroupy v hmoždíři, nebo je umlít ve šrotovníku. (Lze umlít do zásoby na měsíc). Namočit na 5 - 11 hod ve sklenici se šroubovacím víčkem.... více o Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Přebranou čočku namočit 32 hodin před dušením ve větší sklenici (nabude na objemu asi 3x) do 300 ml vody. Pro klíčení čočky bude potřeba asi 2x tolik... více o Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Přebraný hrách namočit 32 hodin před dušením ve větší sklenici (nabude na objemu asi 3x) do 300 ml vody, nejméně 5 hodin (tvrdý hrách na 8 hodin). Pro... více o Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Loupanou čočku namočíme na 2,5 hodiny do 0,5 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody (včetně vyprání). 10 minut po... více o Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Půl hodiny před vařením zalijeme kukuřičnou mouku 300 ml vody, důkladně ji rozmícháme a zakryjeme pokličkou. V hrnci se silnějším dnem zahřejeme 550... více o Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Jáhly propláchneme 3x čistou vodou a scedíme přes sítko. Následně je namočíme do studené vody na 25 - 30 minut do sklenice se šroubovacím víčkem. Po... více o Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Do sklenice o objemu 750 ml nalijeme 500 ml vody, nasypeme do ní vločky a necháme stát 12 hodin (přes noc) Další info níže. V teplých dnech je vhodné... více o Ovesná kaše s mákem (overnight oats, porridge), základní recept
Všechny mouky smícháme se solí. Mohou být bez prosátí. Je-li sůl hrubší, rozmícháme ji nejdříve v teplé vodě. Do důlku v mouce nalijeme olej a vodu.... více o Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm vejce. Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky. Hotové těsto... více o Recept na nejlepší palačinky
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut.... více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte papírovou utěrkou. Polovinu jich rozmixujte se dvěma lžícemi cukru. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte... více o Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno. Na dvou lžících oleje osmažte cibuli... více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Zapékací... více o Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a... více o Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby... více o Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Cibule oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Okurky nakrájejte na kolečka, kopr a... více o Lehký bramborový salát podle časopisu F.O.O.D.
Mouku, cukr a mleté ořechy promíchejte v míse, přidejte pokrájené změklé máslo a rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a uložte minimálně přes... více o Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte... více o Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit.... více o Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Formu na muffiny vyložte plátky slaniny. Papriku, šunku, cibulku a chilli papričku pokrájejte nadrobno. Sýry nastrouhejte. Do mísy rozklepněte vejce a... více o Vaječné muffiny ve slanině
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut.... více o Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
V kastrůlku rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Slaninu pokrájejte na kostičky, dejte na rozpálenou pánev a vypečte ne úplně dokřupava. Čedar... více o Čedarové muffiny
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl. Na plotnu dejte... více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.