Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte... více o Polévka z pečeného česneku
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně,... více o Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Květáky zbavte listů a dejte do velkého hrnce s vroucí vodou, povařte je 10 minut. Vylovte a nechte chvíli zchladnout. Malým ostrým nožem vyřízněte co... více o Nadívaný pečený květák
Medvědí česnek omyjte, dobře osušte a překrájejte na menší kusy. Začněte je mixovat s polovinou oleje. Pak přidejte ořechy, citronovou kůru a parmazán... více o Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Medvědí česnek propláchněte a dobře osušte, nakrájejte ho na kousky. Cibuli nakrájejte najemno, brambory na kostky. V hrnci rozehřejte olej a nechte... více o Polévka z medvědího česneku s pestem
Bůček kupujeme s kůží, kterou nařežeme ostrým nožem. Všechny ingredience smícháme dohromady, důkladně pokryjeme maso směsí a dáme nejméně na 24 hodin... více o Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme,... více o Špenát z medvědího česneku
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Šalotku nakrájíme najemno a v rendlíku na rozpuštěném másle orestujeme dozlatova. Medvědí česnek a špenát propereme ve studené vodě, necháme okapat a... více o Špenát z medvědího česneku
Tvaroh s jogurtem krátce prošlehejte na hladký krém. Medvědí česnek opláchněte studenou vodou, otřepejte dosucha a pokrájejte nadrobno. Cibulku... více o Pomazánka z medvědího česneku
Porce králíka osušte, mouku důkladně osolte, opepřete a maso lehce obalte v mouce. V kastrolu rozpalte olej a porce masa důkladně opečte, asi 5 minut... více o Ligurský králík
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici... více o Pečený králík s citronem a bylinkami
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.... více o Králík pečený v zelenině
Na pánvi zlehka orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme krevety a opékáme přibližně 2 minuty. Opatrně vmícháme špenát a podle chuti opepříme.... více o Omeleta s krevetami a špenátem na česneku
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Den předem, nejlépe odpoledne, osolte a opepřete maso a vložte do pekáče. Přidejte k nim bobkový list, 4 snítky tymiánu, 3 šalotky a česnek. Podlijte... více o Trhaný králík na krupicové kaši
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do... více o Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech nebo velký pekáč. Přidejte ostatní ovoce, citronovou šťávu, cukr i... více o Pečený čaj
Králíka naporcujte, zadní stehna vykostěte, přední běhy rozsekněte na dvě či tři části. Páteř, žebra a kosti ze stehen můžete schovat na vývar. Maso... více o Králík s rajčaty a tymiánem
Koupený seitan vyndáme ze sáčku, a naložíme do směsi oleje, koření. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Necháme naložené 24 hodin v lednici. Druhý... více o Pečený seitan
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutilo. Plátky osolíme, opepříme a na trošce sádla nebo oleje... více o Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte... více o Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Předehřejte troubu na 180 °C. 1 palici česneku rozřízněte na půl, pokapejte olivovým olejem a dejte péct v alobalu cca na 30 minut. Nechte vychladnout... více o Dip z pečeného česneku
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na... více o Pečený bramborák
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr.... více o Jablečno-hruškový pečený čaj
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle... více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět,... více o Polévka (nejen) z medvědího česneku
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody... více o Hořčicové kuře (králík) na slanině
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi... více o Pečený květák s kari
Stehna vykostěte a maso nakrájejte na nudličky. Asi 600 g rajčat rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek... více o Králík v rajčatové omáčce
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže. V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v... více o Pečený bůček
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme... více o Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Množství slaniny a chřestu záleží na počtu strávníků. Bílý chřest oloupeme a omyjeme, zelený stačí jen omýt. Chřest dáme povařit do osolené vody na 5 ... více o Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Na másle orestujte nadrobno nasekané šalotky s česnekem nakrájeným na plátky, přidejte na menší kostky nakrájené králičí maso, osolte, opepřete.... více o Králík na houbách
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky. Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli.... více o Pesto z medvědího česneku
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc. Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli... více o Beskydský králík
Celer důkladně omyjte. Všechny záhyby vyčistěte jemným (třeba zubním) kartáčkem, případné zbytky listů ořežte. Kořínky seřízněte tak, aby celer stál... více o Zvolna pečený celer
Troubu zapněte na 200 °C. Celer očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky, totéž udělejte i s hruškou zbavenou jádřince. Rozprostřete na plech... více o Pečený celer s hruškami
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku... více o Dušené kuře (králík) s cizrnou
Králíka naporcujeme, osolíme a poprášíme kořením Tandoori Masala. Porce králíka dáme na očištěnou a na kostičky (kolečka) pokrájenou, mírně osolenou... více o Králík na zelenině s tandoori kořením
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme... více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát,... více o Špenátové kuře (králík)
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari... více o Česnekové kořeněné kuře (králík)
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do... více o Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,... více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
- dýni i zeleninu omyjeme, dýni překrojíme napůl, odstraníme semínka, pokud má poškozenou kůru nebo tvrdou, oloupeme, jinak necháme, vše nakrájíme na... více o Polévka dýňová na česneku s houstičkou
Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme... více o Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova.... více o Dušený králík (nejen) se zeleninou