Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut.... více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte papírovou utěrkou. Polovinu jich rozmixujte se dvěma lžícemi cukru. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte... více o Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno. Na dvou lžících oleje osmažte cibuli... více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Zapékací... více o Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a... více o Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby... více o Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Cibule oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Okurky nakrájejte na kolečka, kopr a... více o Lehký bramborový salát podle časopisu F.O.O.D.
Mouku, cukr a mleté ořechy promíchejte v míse, přidejte pokrájené změklé máslo a rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a uložte minimálně přes... více o Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte... více o Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou. Do rendlíku... více o Pork pie podle The Real Meat Society
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře... více o Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte. Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu.... více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit.... více o Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut.... více o Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary... více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl. Na plotnu dejte... více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Maso si očistěte. Naškrábejte je ostrým nožem a důkladně promíchejte se žloutkem, olejem, nasekanými kapary a hořčicí, dochuťte solí a pepřem. Na... více o Tatarák s kapary
Do vyšlehaného másla přidávejte za stálého šlehání prolisovaný tvaroh, drobně krájenou cibuli, prosátou mletou papriku, mléko a sůl.... více o Liptovská pomazánka podle ČSN
Prolisovaný tvaroh, máslo a sardinky s olejem vyšleháme za postupného přidávání mléka v jemnou pomazánku, do které přidáme drobně nakrájenou cibuli,... více o Pomazánka se sardinkami podle ČSN
Tvaroh a tavený sýr jemně prolisujte, přidejte máslo, sůl a vše dobře vyšlehejte. Při šlehání postupně přidávejte mléko a šlehejte tak dlouho, až je... více o Sýrová pomazánka podle ČSN
Jemně mletou šunku přidávejte za stálého míchání do dobře vymíchaného másla. Šunku je třeba dvakrát až třikrát semlít. Pak zvolna přidávejte smetanu a... více o Šunková pěna podle ČSN
Nivu a máslo prolisujte přes jemné žíněné síto (jemné síto) přímo na dezertní talířek.... více o Třená niva podle ČSN
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,... více o Pařížský salát podle ČSN
Oloupaný salám a okurky nakrájejte na stejnoměrné nudličky, přidejte zelený hrášek, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní chuťové přísady a vše... více o Pochoutkový salát podle ČSN
Brambory uvařené ve slupce oloupejte za tepla a nechte je vychladnout. Vychladlé brambory rozkrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky, přidejte... více o Vlašský salát podle ČSN
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nechte dobře vychladnout. Studené brambory nakrájejte na menší kostky, cibuli a nakládané okurky nakrájejte... více o Bramborový salát na chlebíčky podle ČSN
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak... více o Kremrole podle cukrárny Myšák
Odstraníme blánu žeber, žebra následně omyjeme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Následně žebra osolíme a opepříme ze všech stran a takto připravená... více o Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed... více o (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Cuketový základ: na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, necháme pustit... více o Cuketová pomazánka ala tatarák
Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat.... více o Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Nejlépe přes noc si nechte přes plátýnko nebo látkovou plenu, okapat tvaroh. Druhý den si vyšlehejte v robotovi smetanu s cukrem, přidejte semínka z... více o Cheesecake do skleničky podle Máma peče doma
Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu rozpalte na 180°C. V menší misce smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu, sůl a koření.... více o Perníková bábovka podle Máma peče doma
Troubu předehřejte na 180°C a pekáček o rozměrech zhruba 20×30 cm vyložte pečícím papírem nebo použijte kulatou dortovou formu o průměru 20 cm. Do... více o Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma
Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte ji hrubou moukou. Do pěny vyšlehejte vejce s hnědým cukrem. Přilijte trochu... více o Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem.... více o Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a... více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak... více o Utopenci podle Gajzy
V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přidáme olej, přisypeme mouku s kypřidlem, skořicí a solí, promícháme a nakonec přisypeme nastrouhanou mrkev s... více o Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen... více o Cibulová polévka podle Marušky
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.... více o Jahodový džem podle Dity P.
Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Na sádle osmahni cibulku dosklovita. Přidej mletou papriku a tlačenku nakrájenou na kostičky. Zhruba 5 minut nechej dusit. Přilij vodu a lžíci mouky... více o Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Špekáčky rozděl na půl a nařež je jako na oheň. Do pekáče nalej kečup a pivo v poměru 1:1 (např. 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchej. Cibuli... více o Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky
Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom... více o Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Omyté fialové brambory ve slupce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a dejte vařit. Nevařte ale moc dlouho, aby brambory neztratily barvu... více o Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha