Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše... více o Zelná polévka s chlebem
Z vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón kuřecí připravte vývar. Přidejte nakrájené brambory, mrkev a vařte po dobu 15 minut. Dochuťte polévku majoránkou,... více o Zelná polévka IV.
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20... více o Maďarská zelná polévka
1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky. 2. Kolečka cibule podusíme na másle. 3. Jakmile cibule... více o Kančí guláš v pomalém hrnci
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, trochu osmahneme a podlijeme vodou tak, aby dýně byla... více o Dýňovo-zelná polévka
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy. Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem,... více o Bramborová bašta - zapečená :-)
Cibuli nakrájíme a osmahneme dozlatova, přidáme sekané maso a podusíme. Nakrájíme papriku, rajčata, nastrouháme mrkev, petržel, brambory a vše vložíme... více o Bauerntopf - sedlácká bašta
Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s oreganem, česnekem, osolíme a zastříkneme trochou citronové šťávy. Jablka nakrájíme na menší... více o Sýrové brambory v Římském hrnci
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika... více o Zelná polévka s uzenými žebry
Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Zelnou hlávku postavíme koštálem nahoru, seřízneme a otvorem o průměru 10 cm hlávku malou lžičkou... více o Plněná zelná hlávka
Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut. Mezitím nachystáme... více o Špeclová bašta
Zelí nakrájet na nudličky, cibuli na drobno, maso na kostičky. Ostatní suroviny se smíchají dohromady s masem, zelím a cibulí v pekáči, přiklopí se a... více o Bašta
Panenku nakrajíme na nudličky, které dáme do větší mísy. Nakrájíme papriku, rajčata, porek, cibuli a přidáme k panence. Přidáme také hořčici, kečup,... více o Atreyova Bašta
Kotlety naklepeme, brambory nakrájíme na malé kostky.Osolíme a okořeníme. Šunku nakrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka. Na olejem vymazaný... více o Kotlety v tlakovém hrnci
Na dno římského hrnce poklademe cibuli, rozkrájenou na plátky, na ni rozložíme hodně propranou rýží, osolíme a zamícháme nerozmraženou zeleninu.... více o Kuře v rýži a v římském hrnci
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve... více o "Bašta" řezy
Na omastku orestujeme cibulku, přidáme na plátky česnek a nakrájené zelí na nudličky a párky na půl kolečka. Osolíme, aby zelí pustilo štávu, přidáme... více o Zelná čína
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme asi litrem vody. Vsypeme nakrájené zelí,... více o Zelná polévka s drožďovými knedlíčky
Patizon (cuketu) nakrájíme na slabé plátky, taktéž brambory. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu brambor, na to plátky patizonu, pokrájenou slaninu a... více o Zeleninová bašta
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na... více o Divoké závitky v římském hrnci
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky nakrájené zelí, přidáme kmín,... více o Zelná polévka III.
Zelí, vejce, salám rozsekáme nadrobno. Cibuli nakrájet (pokud by jste chtěli sekat, pozor, může zhořknout). Vše smíchat s pomazánkovým máslem a... více o Zelná pomazánka i na chlebíčky
Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu oleje. Směs promícháme a dáme... více o Kuřecí bašta
Na dně římského hrnce rozmícháme nejlépe rukou kyselé zelí s rajčatovým protlakem zředěným vodou. Množství zelí volíme podle velikosti hrnce. Protlak... více o Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme. Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... více o Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Kroupy vaříme, dokud nejsou měkké, brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme jako na bramborový salát. Smícháme s jemně nakrájenou a do růžova... více o Kroupová či pohanková bašta
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, smícháme s kořením, zalijeme trochou olivového oleje a necháme chvilku odpočinout. Cibuli nakrájíme na větší... více o Valentýnská bašta
Uvařit těstoviny, zvlášť lehce povařit brokolici s bujónem. Cibuli a česnek zpěnit na oleji, přidat na kostičky nakrájené maso a až se orestuje,... více o Zapečená bašta
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku. Zavineme... více o Vepřové závitky v římském hrnci
Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli... více o Rýže v tlakovém hrnci
Zadní hovězí jsem rozkrojila na plát (dobrý řezník ho na požádání udělá v obchodě), posolila, okořenila, potřela hořčicí, pomazala křenem (měla jsem... více o Hovězí závitek v římském hrnci
Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme a namočíme do kondenzovaného mléka. Sůl a koření promícháme s maizenou, kousky kuřete obalíme v této směsce a... více o Křupavé kuře v římském hrnci
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme... více o Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily... více o Staročeská pochoutka v římském hrnci
Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme hořčicí a kečupem. Dáme na dno římské hrnce (ten jsme namočili 15-20 min. ve studené vodě), přiklopíme... více o Kotlety v římském hrnci
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli... více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a poklademe jím dno hrnce, dále dáme uvařené brambory (dělám je přes kolečko jako na bramborový salát), osolíme,... více o Zapečené brambory v římském hrnci
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s anglickou slaninou nakrájenou na plátky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku... více o Křupavé brambory v římském hrnci
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli zpěníme na trošce oleje a přidáme osolené a okořeněné maso, které zprudka opečeme. Přendáme do římského hrnce,... více o Vepřové na houbách v římském hrnci
Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které... více o Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Kuřecí čtvrtky rozpůlíme, posypeme grilovacím kořením. Na pánev nalejeme olej, vložíme cibuli na čtvrtky, mrkev na kolečka a zprudka opečeme, pak... více o Kuře v cibulovém hrnci
Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí... více o Zelná polévka s knedlíčky
Římský hrnec namočíme do studené vody podle návodu na cca 15 minut. Mezitím omyjeme brambory, necháme je ve slupce a nakrájíme na čtvrtinky až osminky... více o Kuře na leču v římském hrnci
Vytvoříme těsto jako na bramborák - nastrouhané brambory ochutíme česnekem, solí, pepřem, kmínem a majoránkou, zahustíme moukou. Na vymazaný a... více o Zelná buchtička
V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití. Než se hrnec řádně namočí, tak jednotlivá stehna opláchneme a v kloubu rozpůlíme. Cibuli... více o Kuře na cibuli v římském hrnci
Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou... více o Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci
Do připraveného římského hrnce dáme na dno pórek nakrájený na kolečka, maso rozporcujeme na menší kousky, posolíme, okořeníme a položíme na pórek.... více o Kuře v římském hrnci
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu brambor dáme do pekáče na to dáme propláchnutou rýži a osolíme. Potom dáme rajčata nakrájená na... více o Kuře v jednom hrnci
Alobal si nastřiháme po 35-40 cm (množství se určí podle počtu strávníků) uprostřed ho vymažeme a pokládáme jako první vrstvu anglické slaniny (zhruba... více o Pašerácká bašta