Prémiový obsah
★★★
11.9K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
zabalit do listu, položíme na list, svineme do tvaru měšce Tyto měšce vaříme v páře, nebo zapečeme v troubě až
Maso rozdělíme na 5 plátků, které naklepeme. Osolíme a opepříme a z vnitřní strany potřeme hořčicí. Přidáme
Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a lehce je obalíme v hladké mouce. Ve velké pánvi na rozpáleném
Nakrájené maso podusíme nejprve na cibulce, které hodně obarvíme sladkou paprikou. Osolíme a v létě můžeme
Kotlety, asi 1 cm silné, naklepeme, osolíme a zlehka obalíme v mouce. Pak je nejprve na rozpáleném tuku
Maso osolíme a opepříme, obložíme slaninou a svážeme do válečku. Nahoře potřeme směsí česneku a oleje
Z masa odstraníme blanky a nakrájíme na plátky. Měly být tlusté asi 1, 5 cm. Jemně naklepeme pěstí. Připravíme