Prémiový obsah
★★★
18.7K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
nejprve na cibulce, které hodně obarvíme sladkou paprikou Osolíme a v létě můžeme přidat rajčata a papriku.
Přidáme sladkou papriku a promícháme. přidáme francouzské máslo na zahuštění a čerstvou papriku
Maso vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme, posypeme paprikou Omáčku můžeme dochutit trochou pálivé papriky.
Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců Přidáme lžíci rajského protlaku, proužky barevných paprik
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Posypeme pepřem, solí, nasekaným česnekem a tymiánem. Pokapeme
Nakrájené maso na kostičky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou a opečeme na oleji. Do hrnce přidáme
Všechny suroviny nakrájíme na kostky. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibulku. Přidáme zeleninu
Obě masa dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a uvaříme do měkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout.
Snad po 15ti letech jsem teď, před vánoci narazil na telecí maso. Pochopitelně, že trahota až se mi kroutily nehty. Ale chuť je chuť. Vybral jsem si krk bez kosti a udělal ho na paprice. Recept jednodochý, výsledek ohromující. Málem na mě nezbylo....
IPol.